Valmistajan mukaan kyse on ensimmäisestä laitteesta, joka kytketään suoraan vuosimallin 2001 tai uudempien Harley-Davidson -moottoripyörien diagnostiikkaväylään.

Motorscan-adapteri lähettää tiedot älypuhelimen sovellukseen langattomasti Bluetoothin kautta. Sovellus on saatavilla Android- ja Applen iOS-puhelimiin. Laite pystyy lukemaan väylän antamat vikakoodit sekä muun diagnostiikkainformaation. Vikakoodit voidaan joko säilyttää tai lähettää e-maililla, joten pyörän omistaja voi lähettää koodin itselleen tai vaikka pyöränsä mekaanikolle tiedoksi ja analysoitavaksi. 

– Kehitimme Motorscan OBD -adapterin (OBD = On-board diagnostics; ajonaikainen diagnostiikka) Harley-Davidson-moottoripyörien omistajille, jotta he voivat helposti itse diagnostisoida pyöränsä ja nähdä, mikä on vikana, jos moottorin merkkivalo syttyy, kertoo Smart Vehicle Diagnostics LLC:n toimitusjohtaja Alex Leonov Motorcycle-lehdelle. – Voit säästää vaivaa ja rahaa välttämällä tarpeettomat mp-kaupassakäynnit, mutta samalla haluat myös tietää, milloin oikeasti on tarvetta vierailla mp-mekaanikon luona.

Adapteri itsessään on niin pienikokoinen, että sen voi jättää kytketyksi paikalleen. Yritys halusi alun pitäen rakentaa diagnostiikkatyökalun, joka sopii jokapäiväiseen ja jatkuvaan käyttöön. Kysessä on pienin diagnostiikkatyökalu, jolle haetaan myös patenttia. Älypuhelinsovelluksen kehittämiseksi ja sen takaamiseksi, että se tukee mahdollisimman laajaa H-D-moottoripyörien kirjoa, yritys haki apua EOS Srl:ltä, joka valmistaa ammattikäyttöön tarkoitettuja diagnostiikkalaitteita.

Adapteria saa kahtena eri versiona. Toinen, nelipinnaisella liitännällä varustettu, sopii vanhempiin moottoreihin, joissa on Delphin moottorinohjausjärjestelmä ja  J-1850 OBD -liitäntä. Kuusipinnainen versio taas toimii Can-väyläisten uudempien moottoreiden kanssa.

Motorscan-adapterin voit tilata Motorscan Toolsilta täältä. Laitteen hinta on 299 dollaria, 280 euroa. Sovellus on ilmainen, ja sen voi ladata iTunesin tai Google Playn kautta.

Mikäli laitteen toimintaa esittelevä video ei näy alla, sen voi katsoa täältä.