Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston juuri valittu uusi puheenjohtaja Mikko Summa kertoo, että motoristien ostohalut näkyivät jo MP 17 -näyttelyssä helmikuussa, mutta kauppa ei tuolloin vielä lähtenyt käyntiin.

– Osasimme odottaa markkinoiden kääntymistä, mutta myynnin lisäyksen suuruus yllätti positiivisesti, Summa sanoo.

Moottoripyöräala teki tiivistä yhteistyötä lakiehdotuksen kumoamiseksi. Nyt ala on päättänyt Teknisen Kaupan Liiton aloitteesta tiivistää yhteistyötään. Alan toimijat – Teknisen Kaupan Liitto, MP-kauppiaat ry, Suomen Motoristit ry (Smoto), Moottoriliitto ja Messukeskus – ovat muodostaneet Motorcycle Co-operation Forumin (MCF) ja kokoontuivat ensimmäisen kerran viime viikolla.

– Alalla riittää edunvalvontatehtäviä. Teemme muun muassa tekee yhteistyötä, että moottoripyörien katsastamiselle löydettäisiin vaihtoehtoisia menetelmiä eikä moottoripyöriä tarvitsisi edelleenkään katsastaa Suomessa, Summa kertoo.

Prätkien suurkoeajopäivä 2.6.

MCF-yhteistyön ensimmäinen tulos on 2.6.2017 järjestettävä Prätkällä töihin -koeajopäivä. Kaikkia Suomen motoristeja innostetaan tuolloin tulemaan kaksipyöräisellä töihin.

– Moottoripyörät ovat kaupunkien ruuhkissakin käteviä. Ne myös kuluttavat autoja vähemmän ja eivätkä vie yhtä paljon tilaa liikenteessä, Summa huomauttaa.

Koeajopäivän aikana eri moottoripyörämerkkejä tuodaan Helsingin Messukeskukseen, josta käsin niitä voi koeajaa. Koeajopäivä mahdollistaa erilaisten moottoripyörien vertailun, ja tapahtumalla on myös vahva sosiaalinen merkitys. Sinne on helppo tulla kavereiden kanssa ajelemaan ja viihtymään.

Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston uusi puheenjohtaja Mikko Summa on Harley-Davidsonin verkostopäällikkö Suomessa ja Norjassa. Sen lisäksi hän on Keskuskauppakamarin hyväksymä moottoripyöriin erikoistunut tavarantarkastaja (HTT). HTT-tavarantarkastajat ovat eri alojen puolueettomia ja ammattitaitoisia asiantuntijoita, jotka tekevät palveluiden ja tavaroiden teknisiä tarkastuksia.