Tällä hetkellä voimassa oleva asetus edellyttää, että enintään viisi tilavuusprosenttia etanolia sisältävää 98 E5 -bensiiniä on saatavilla ainakin vuoden 2018 loppuun asti maantieteellisesti riittävän kattavasti.

98 E5:n osuus myynnistä on noin 32 prosenttia. Toinen mittareiden peruslaatu on 95 E10, jonka osuus myynnistä on 68 prosenttia.

Öljy- ja biopolttoaineala ry:n varatoimitusjohtaja Pekka Huttula rauhoittelee 98-oktaanista bensiiniä käyttäviä. Hänen mukaan 98 E5:tä tulee olemaan saatavilla kysynnän mukaan niin kauan kuin sitä tarvitaan.

Kaikki eivät luota 95-oktaanisen bensiinin voitelevan moottorin venttiilejä riittävän tehokkaasti, ja käyttävät sen vuoksi 98-oktaanista laatua.

Huttula korostaa kuitenkin Uusimaa-lehden haastattelussa, että mikäli näyttää siltä, että suojalaatua tarvitaan, valtioneuvoston asetuksen tavoiteaikaa jatketaan.

98 E5:ttä käytetään lähinnä iäkkäissä autoissa ja sen kysyntä kasvaa hieman aina kesäisin. 

Hallitus puolestaan haluaa markkinoille mahdollisimman pian erilaisia korkeina seoksina biokomponentteja sisältäviä liikennepolttoaineita, jotta Suomessa päästäisiin kansallisiin ja EU:n kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin.

Myös monet moottoripyöräilijät luottavat enemmän 98-oktaaniseen kuin matalaoktaanisempaan vaihtoehtoon.