Yamaha tiedottaa, että vuosimallin 2014-2017 900-sarjan moottoripyöriä takaisinkutsutaan tehtaan omissa tutkimuksissa ilmenneen vian vuoksi.

NHTSA:lle (National Higway Traffic Safety Administration) antamassaan selonteossa Yamaha toteaa kyseen olevan siitä, että ohjaustangon alempi kiinnityspidike saattaa olla epätäydellisesti maalattu. Lisäksi voi olla, että valmistaja ei ole laittanut ruuvilukitetta ohjaustangon alempien kiinnityspulttien kierteisiin. Kova ulkopuolinen isku saattaa vaurioittaa alemman kiinnityspidikkeen pohjalla olevaa maalipintaa, ja aiheuttaa ajan kanssa sen poiskulumisen, mikä tuo välystä. Se saattaa aiheuttaa kiinnityspultin löystymisen yhdessä moottorin värinän kanssa.

Mikäli näin tapahtuu, ohjaustangon kiinnike saattaa irrota pidikkeistään ja aiheuttaa pyörän hallinnan menetyksen. Takaisinkutsussa on siis kyse riskienhallinnasta: yhtään ilmoitettua ongelmatapausta ei maailmalta ole tiedossa.

Takaisinkutsu koskee Yamahan XSR900, Tracer 900 ja MT-09-malleja. Pyörät on valmistettu 1.8.2013 - 31.1.2017 välisenä aikana. Osat vaihdetaan valmistajan kustannuksella valtuutetuissa Yamaha-huolloissa ja tieto omistajille lähtee lähipäivinä.