– Moottoripyörä on kuin huvipuistolaitteella ajoa. Se on vaarallista, Billy Joel kertoi Playboy-lehden haastattelussa 1982. – Jokainen tiellä on matkassa saalistaakseen sinua. Ohittava rekka voi lennättää sinut tieltä. Autot leikkaavat eteesi ikäänkuin et olisi lainkaan todellinen. Pelaat koko ajan kauhushakkia: "Mitä teen, jos tuo kuski ajaa noin? Se poistaa kyllä lepakot päästäsi. Kun nouset moottoripyörän selästä olo on "Huh, onnistuinpas!".

Pian haastattelun jälkeen Joel oli matkassa vuosimallin 1978 Harley-Davidsonillaan Huntingtonissa, Long Islandilla. Kun hän saapui New York Avenuen ja West Ninth Streetin risteykseen, vihreä valo paloi hänelle, mutta oikealta tuleva auto ajoi vahingossa punaisilla yli risteyksen.

– Hän ajoi risteykseen, ja jarrutin niin kovasti kuin voin, mutta auto oli liian lähellä. Niinpä törmäsin auton kylkeen. Vasen peukalo murskaantui ja oikea ranne nuljahti paikaltaan. Tein voltin auton yli ja putosin selälleni maahan.

Joelilla oli onneksi kypärä päässään ja nahkainen ajoasu, joten hän selvisi ilman muita vaurioita. Hänet vietiin helikopterilla Manhattanille sairaalaan, missä hänelle tehtiin kaksi tuntia kestänyt leikkaus. 

Billy Joel ja sivuvaunubemari.

Billy Joel ja sivuvaunubemari.

Mies vietti sairaalassa kuukauden, soittaen vähitellen myös pianoa osana kuntoutustaan. Onnettomuus aiheutti myös sen, että hänen tuoreimman albuminsa, The Nylon Curtainin,  julkaisemista myöhästettiin muutamalla kuukaudella. 

Mikä parasta, kädet tulivat kuitenkin täysin kuntoon, ja ovat kestäneet vuosikymmenien soiton ongelmitta.

Mies itse kommentoi loukkaantumistaan seuraavasti, murehtimatta käsiensä kuntoa: "Sitähän soittaa vaikka kyynärpäillään, jos täytyy. Se on rock'n rollia!"

Joelin onnettomuutta muisteli Ultimate Classic Rock. Billy Joelista lisää hänen virallisilla fanisivuillaan, ja Joelin Motorcycle Songin voit kuulla täällä. Billy Joelin videohaastattelu puolestaan täällä.