Mopo- ja piikkimiitin toiminta jatkuu pitkälle iltaan, jos keli pysyy sopivana.

Turun mopo- ja piikkimiitit ovat Turun alueen suurin ja näkyvin toistuva mopo- ja moottoripyörätapahtuma. Ajokauden aikana Turun mopo- ja piikkimiittejä järjestetään 2–4 viikon välein lauantaisin. Avausmiitin jälkeen seuraavat tiedossa olevat Turun mopo- ja piikkimiitit pidetään 13.5.2017 ja 27.5.2017.

Miitit koostuvat pysähdyspaikkoina toimivista, hiljaisesti liikennöidyistä suorista ja huolto- tai liikenneasemista sekä näiden välisistä letka-ajoina toteutettavista siirtymistä. Miittien vetäjät, ”liiderit”, tunnistaa oransseista huppareista ja huolto- ja ensiapuhenkilöstön keltaisista huppareista. Huppareissa on tekstit ”#Tkumiitit” ja ”CREW”.

– On tärkeää, että alueen ihmiset ovat tietoisia Turun mopo- ja piikkimiiteistä ja niissä toimivasta harrastajayhteisöstä, jotta turhilta konflikteilta ja tarpeettomalta virkavallan kuormittamiselta vältytään. Turun mopo- ja piikkimiittiyhteisö ei järjestä toimintaa miittipäivien ulkopuolella, mutta pyrkii mahdollisuuksien mukaan ehkäisemään miittien ulkopuolella tapahtuvasta mopo- ja moottoripyöräharrastamisesta aiheutuvia haittoja. Yhtenä toiminnan perusajatuksena on ohjata harrastamista paikkoihin, joissa se ei aiheuta haittaa alueen asukkaille, liikenteelle eikä elinkeinoelämälle, poliisin tiedotteessa todetaan.

Turun mopo- ja piikkimiittejä järjestävät Turun alueen aktiiviset nuoret mopoilijat. Toimintaa turvallisempaan suuntaan ovat jo vuosia olleet ohjaamassa Liikenneturva, Turun Moottoripyöräilijät ry, Autokoulu Easy Driver oy sekä Lounais-Suomen poliisilaitos.