Moottoripyörä Suomessa 100 vuotta -näyttely on jo seitsemäs Moottoripyörämuseon järjestämä.

Vetonauloina tänä vuonna on mm. vuoden 1933 Suomessa valmistettu omatekoinen ja patentoitu Ilmari Niemen (12.03.1898–20.10.1947) moottoripyörä. Tämä ainutlaatuinen moottoripyörä on ollut kateissa kymmeniä vuosia ja on nyt nähtävissä Moottoripyörämuseolla. Niemen tytär Pirkko Siiskonen otti yhteyttä Museoon vuoden 2016 loppuvuodesta, ja kertoi isänsä tekemästä pyörästä ja antoi sen museon käyttöön.

Moottoripyörämuseossa myös Harley-Davidson Sportster -60-vuotisjuhlanäyttely ja Mansaaren osasto, jossa kerrotaan Mansaarella ajaneista suomalaisista kilpailijoista. Nähtävillä on valokuvia, moottoripyöriä ja filmejä kilpailuista. Museossa on esillä myös upea JApsistarojen järjestämä japanilaisten pyörien näyttely.

Moottoripyörämuseo laajenee

Suomen ainoa Moottoripyörämuseo laajentaa tilojaan 240-neliön verran tarjoten kävijöilleen entistä monipuolisemman museokokemuksen. Vuonna 2016 kävijät arvostelivat Suomen Moottoripyörämuseon Trip Advisor –matkailusovelluksessa Lahden suosituimmaksi matkailu- kohteeksi. Vuosittain vaihtuvaa reilun sadan pyörän museonäyttelyä halutaan monipuolistaa uudella laajennusosalla. Se rakentuu täysin 30-luvun Art deco -moottoripyörämyymäläksi, jossa on käytetty esikuvana Otto Brandtin ja Arvidsonin historiaa ja valokuvia.

Suomen Moottoripyörämuseon ja Ace Corner Finlandin kausi 2017 starttaa huomenna perjantaina 21.4. klo 9. Ace Corner ja Moottoripyörämuseo ovat avoinna normaalisti ma-la 9- ja su 10- aina syyskuun loppuun asti.

Suomen Moottoripyörämuseoon pääsee Museokortilla.