Cross Countryn SM-avauksessa lähes 600 ajajaa

Cross countryn vuoden ensimmäinen kesäkilpailu sekä Suomen mestaruussarjan avaus järjestetään Parolannummella tulevana lauantaina. Panssari CC VIII -kilpailuun starttaa kaikki luokat huomioiden 587 ajajaa. Eniten ilmoittautuneita on perinteiseen tapaan harraste-luokassa, jossa mukana on 253 ajajaa. Suomenmestaruusluokassa (A) mukana on 30 kuljettajaa. Parolannummella käynnistyvät myös naisten, alle 20-vuotiaiden, 40-vuotiaiden veteraanien ja 50-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup -sarjat. Kansallisina, ei sarjamuotoisina luokkina mukana ovat nuoret, B, 60-vuotiaat veteraanit, classic ja harraste.

Kilpailu alkaa klo 09.

Lue lisää Moottoriurheilu.tv:stä.

La 22.04. Cross Country, SM, Panssari CC, Parola, Parolannummi, Opasteet valtatie 3:lta.

Enduron Espanjan MM-osakilpailu suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen

Ilme kertoo kaiken. Ei kuka tahansa pääse edustamaan Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin värejä. Kuva: Husqvarna Tiedotus

Ilme kertoo kaiken. Ei kuka tahansa pääse edustamaan Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin värejä. Kuva: Husqvarna Tiedotus

Enduron MM-sarjassa on Suomen avausosakilpailun jälkeen vuorossa Espanjan osakilpailu, joka ajetaan Puerto Lumbrerasissa. Suomalaisittain tilanne on erittäin kutkuttava, kun hallitseva maailmanmestari Eero Remes starttaa kilpailuun E1-luokan MM-pistejohdossa ja Husqvarnan tehdaskuljettajana debytoiva Antti Hellsten EGP-luokan kärjessä. Hellsten tuuraa viikonloppuna ennen kauden alkua loukkaantunutta Matthias Bellinoa Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimissä. Kytönen Motorsportin väreissä Espanjassa kisaavat Henric Stigell, Hugo Svärd ja Eemil Pohjola. Lisäksi kauden toiseen osakilpailuun lähtevät Junior-luokassa kisaavat Henry Olenius ja Antti Hänninen. Puerto Lumbrerasista starttaavassa naisten World Cup -sarjassa mukana on viime vuonna lopputuloksissa neljännen sijan saavuttanut Sanna Kärkkäinen.

Lue lisää Moottoriurheilu.tv:stä

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: www.endurogp.org

21-23.4. Enduro GP AMV Seguros, Puerto Lumbreras. Enduro, Espanja

MotoGP-sarja matkaa Teksasiin

Patrik Pulkkinen. Kuva: Saxoprint Peugeot.

Patrik Pulkkinen. Kuva: Saxoprint Peugeot.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa on vuorossa kauden kolmas MM-osakilpailu, joka ajetaan viikonloppuna Teksasissa, Yhdysvalloissa. MotoGP-sarjan nuorimmalla kuljettajalla, Moto3-luokassa kisaavalla Patrik Pulkkisella on takanaan nyt kaksi MM-osakilpailua, joista ensimmäinen päätyi kaatumiseen, mutta edellisessä Argentiinan osakilpailussa hän pääsi jo tervehtimään ruutulippua. Ajo Motorsportin Moto2-tiimin Miguel Oliveira on MM-pisteissä hienosti kolmantena vain kolmen pisteen päässä kakkospaikasta. Brad Binder on sijalla 13. Moto3-luokassa suomalaistiimin kuljettajilla on ollut haastava alkukausi. Niccolo Antonelli on kymmenentenä ja Bo Bendsneyder sijalla 27.

La Aika-ajot (Suomen aikaa)

  • Moto3 klo 20.35
  • MotoGP klo 22.10
  • Moto2 klo 23.05

Su Kilpailu (Suomen aikaa)

  • Moto3 klo 19.00
  • Moto2 klo 20.20
  • MotoGP klo 22.00

Lisätietoa ja maksullinen liveseuranta: www.motogp.com

23.4. MotoGP, Red Bull Grand Prix of Americas, Circuit of The Americas, Teksas, Yhdysvallat

Motocrossin MM-sarjassa vuorossa kauden kuudes osakilpailu

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP Team. Kuva: Bavo Swijgers

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP Team. Kuva: Bavo Swijgers

Motocrossin MM-sarja siirtyy edellisviikonlopun Italian kilpailusta Hollantiin, jossa vuorossa on kauden kuudes MM-osakilpailu. Kimi Räikkösen ja Antti Pyrhösen Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin oli vahvassa iskussa läpi viime viikonlopun. Viidenneksi Italian kokonaistuloksissa sijoittunut Paulin on nyt MM-pisteissä viidentenä. Tiimin saksalaiskuljettaja Max Nagl on yhdeksäntenä ja loukkaantumisen takia Italian osakilpailun väliin jättänyt Max Anstie on sijalla 14.

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: www.mxgp.com

MM-luokkien lisäksi Hollannissa kisaavat myös viime viikonloppuna kauden startanneet EMX250-luokan kuskit. Sadasta nuoresta kovatasoisesta ajajasta sinivalkoisia värejä edustavat kolmanneksi Italian EM-avauksessa noussut Miro Sihvonen, Jere Haavisto, Kim Savaste ja Roni Kytönen. Lisäksi Valkenswaardin osakilpailuun on ilmoittautunut Jami Numminen. Hollannissa ajetaan myös EMX125-kuutioisten avausosakilpailu, jossa Suomen värejä pitävät yllä 91 ajajan joukossa Emil Weckman, Wiljam Malin ja Matias Vesterinen.

22.-23.4. MXGP of Europe, Valkenswaard, Hollanti

Lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:ssä.