Paljon puhutaan siitä, että moottoripyöräilijät ovat näkymättömiä liikenteessä, ja sehän on totta. Moottoripyörän siluetti on edestä ja myös sivulta katsoen pienempi kuin auton. Pienen ajoneuvon etenemisnopeutta on myös vaikeampi hahmottaa varsinkin kauempaa kuin suuremman. Lisäksi pieni ajoneuvo jää helpommin auton katveisiin, peilien tavoittamattomiin ja muiden ajoneuvojen taakse.

Yksi suurimpia ongelmia on kuitenkin se, että autoilijat eivät edes tiedä, että moottoripyöräilijöitä on mukana liikenteessä. Tai ainakaan eivät muista sitä varsinkaan alkukeväästä. Mitä ei tiedä olevan olemassa, ei voi myöskään huomata, joten jos siihen saa muutokset aikaan, niin parannus voi olla merkittävä.

Tämän jutun aloituskuvan meemi opettaa autoilijoille yksinkertaisen neuvon, miten parantaa moottoripyöräilijöiden turvallisuutta. Automatkat ovat lapsille aina tylsiä tapahtumia, mutta niihin saa lisää mielenkiintoa erilaisten leikkien avulla.

Yksi sellainen leikki voisi olla, että lapset laskisivat moottoripyörien määrää matkan aikana. Tai kilpailisivat, kuka näkeen eniten jonkun tietyn merkkisiä moottoripyöriä. Tämä opettaisi lapset tiedostamaan, että  moottoripyöriä on olemassa, ja on varsin oletettavaa, että he muistaisivat sen aikuisinakin autolla ajaessaan, ja osaisivat siten varoa niitä ja nähdä ne. Samaa metodiikkaa voi soveltaa myös polkupyöräilijöiden tai vaikkapa jalankulkijoiden huomaamisen automatisoimiseksi.

Ja tätä peliähän voivat pelata myös aikuiset.

Meemin julkaisi ensin Superbikefactory.