Arabian Lawrence, eli T. E. Lawrence, myöhemmin T. E. Shaw toimi brittiläisenä tiedustelu-upseerina Kairossa Arabien saksalaisten tukemia turkkilaisia vastaan tekemän kapinan aikana kesäkuussa 1916. Hän on kuuluisa siitä, että johti kapinalliset voittoon ja piirsi koko Lähi-Idän kartan uusiksi. Samalla tavalla hän on kuuluisa intohimostaan Brough Superior -moottoripyöriä kohtaan.

Kirje, jolla Arabian Lawrence tilaa itselleen tuliterän Brough Superior SS100:n itseltään George Broughilta 7. helmikuuta 1932 kertoo uuden pyörän maksamisesta ja noutamisesta.

Kirjeessä Lawrence kirjoittaa:

"Hyvä Mr Brough, minulla on jo 80 puntaa koossa, ja saan loput piakkoin, luulisin. Milloin ajattelette, että voisin tulla? Asialla ei ole mitään suurta kiirettä tietenkään, ja joka tapauksessa en voi itse täysin valita milloin tulen, mutta jos voisitte antaa minulle jonkin päivämäärän, jonka jälkeen pyörä on valmis, niin voin pyytää lomaa."

Siihen aikaan uuden Broughin hinta oli noin 150 sterling-puntaa, joka oli enemmän kuin monen britin vuosipalkka. Lawrence oli uskomattoman innostunut moottoripyöräilijä, joka saattoi ajaa yli 800 kilometriä päivässä - mikä tuon aikaisilla pyörillä ja teillä oli aivan eri asia kuin nykyään. Hänelle eivät myöskään kelvanneet muut kuin käsintehdyt Broughit.

Vuonna 1927 Lawrence kirjoitti: Broughille "Eilen minulla tuli 100 000 mailia täyteen vuoden 1922 jälkeen viidellä Brough Superiorilla... kiitos ajamisen ilosta, mitä sain kokea niiden kautta ... nykyiset pyöräsi ovat yhtä nopeita ja luotettavia kuin pikajunat ja suurinta hupia maailmassa"

Pyörä oli jo seitsemäs Brough, George VII, jonka hän omisti - ja samalla viimeinen. Kolme vuotta sen jälkeen, kun hän oli noutanut pyörän, hän kuoli ajaessaan Clouds Hillissä kotinsa lähistöllä Warehamissa Dorsetissa. Hän oli väistänyt kahta polkupyöräilevää poikaa, menettänyt pyöränsä hallinnan ja lentänyt ohjaustangon yli.

Ennen kuolemaansa Lawrence oli kuvannut yli 160 km/h huippunopeuteen yltävää Broughiaan "vauhkoksi moottoripyöräksi, jossa on veren kosketus". Tällöin hänellä oli jo tilattuna kahdeksas Broughinsa, George VIII, jota hän ei koskaan ehtinyt saada.

Tilauskirje on myynnissä Sothebyn huutokaupassa, ja sen hinta-arvio on 6000 puntaa, 7200 euroa. 

Sothebyn kommentin mukaan "kirjeen arvo perustuu siihen pyörään, mitä se koskee, eli kontekstiin tilauksen ja tapahtuneen välillä. TE Lawrence oli suuri moottoripyöräilijä ja miltei synonyymi Broughin moottoripyöristä puhuttaessa. Hän oli ilmeisesti George Broughin tuttu, joten vaikka ei ole välttämättä epätavallista löytää kirjeenvaihtoa heidän välillään, tämä nimenomainen kirje on hyvin erikoislaatuinen."

Asiasta kertoi ensin Morebikes. Lisää tietoa Sothebyn huutokaupasta täältä.