Yamahalla on jo mallistossa heidän suosittuihin MT-07 ja MT-09-nakumalleihinsa perustuvat Tracer 700 ja Tracer 900 -mallit. Siten "Tracer GT"-tuotemerkin rekistetöiminen olisi johdonmukaista kehitystä siihen, että myös MT-10 saisi Tracer-matkaversion.

GT tulee sanoista "Gran Tourismo", ja sehän kuvastaisi hienosti mallisarjan suurikuutioisimman pyörän matkamallia. Siten Tracer GT sopisi nimeksi hyvin. Asiasta kertoi ensin Motofire.

Mutta, tänä keväänä Yamaha jo julkisti MT-10 Tourer Editionin eli matkaversion. Miten TE sitten eroaa Tracer GT:stä? Lopullisesti emme voi sitä tietää, mutta MT-10 TE on pikemminkin tuunausversio kuin täysiverinen rinnakkaismalli. Siinä on valmiiksi asennettuina normaalistikin MT-10:een saatavilla olevat matkavarusteet. 

Siten Tracer GT:lle on olemassa oma tilauksensa. Ehkäpä siinä on perinteisen Gran Tourismo -mallinimen mukaisesti enemmän luksusta ja matkustusmukavuutta tarjolla kuin Tracer-malliston muissa versioissa. 

Mielenkiintoista ja myönteistä on joka tapauksessa se, että myös matkamoottoripyöräily näyttää kiinnostavan moottoripyöräilijöitä edelleen, kun mallisto näin nopeasti on laajentunut matkavarusteltuihin versioihin.

Aiheesta aiemmin: Yamaha tuunasi MT-10:stä Tourer Edition -mallin matkamotoristeille