MP-kauppiaat ry:n mukaan Tilastokeskuksen tekemän moottoripyörien ja mopojen rekisteröintitilaston perusteella pitkään jatkunut uusien ajoneuvojen rekisteröinnin lasku on taittunut ja uusia ajoneuvoja rekisteröidään tänä vuonna selkeästi enemmän kuin vuonna 2013. 

Moottoripyörien rekisteröinti on kasvanut ensimmäisten kolmen kuukauden aikana 55,3 prosenttia. Maaliskuun loppuun mennessä on rekisteröity 629 ajoneuvoa. Valtamerkeillä kasvuluvut ovat todella korkeita. KTM pitää merkkinä tilastojen ykköspaikkaa 112 rekisteröidyllä ajoneuvolla ja sen markkinaosuus on 17,8 prosenttia. KTM on myös kevytmoottoripyörien ykkönen.

Isoimmassa yli 756 cm3  luokassa BMW on ykkönen 101 rekisteröidyllä ajoneuvolla, mikä tekee sen kokonaismarkkinaosuudeksi 17,3 prosenttia.

Suzukilla vahva alku  

Suzukin moottoripyörien myynnistä vastaava Marco Färm iloitsee 107 prosentin myynninnoususta. 

– Kappalemäärät eivät tietenkään vielä ole mahdottoman suuria, mutta suunta on selvä. Jo Mp-näyttelyssä oli nähtävissä ilmiö, että sieltä puuttuivat kommentit 'ihan kiva, mutta vielä en vaihda'. Pohdimmekin messujen jälkeen, että näinköhän tämä ennakoi tulevaa myynnin kasvua, ja siltä nyt näyttää. Nyt useimmilla on taas muutama tuhat euroa sijoittaa lisää mukavaan harrastukseen.

– Lopullinen saldo selviää parin kuukauden kuluttua, mutta lähinnä tämä on merkinnyt positiivisia haasteita. Uusi DL 1000 -malli on herättänyt kovasti kiinnostusta. Ihmiset haluavat käydä koeajamassa sitä, ja olemme koettaneet varmistaa, että koeajettavia pyöriä on riittävästi ja mahdollisimman lähellä kiinnostuneita, Färm kertoo.

Mopojen myynninkasvu räjähdyksenomaista

Myös mopojen rekisteröinti on lähtenyt kasvuun lähes räjähdysmäisesti. Vuosi 2013 oli mopokaupassa vaikea ajokorttiuudistuksen vuoksi, mutta alkuvuodesta 2014 rekisteröinnit ovat jälleen kasvussa luvun näyttäessä 78,8% kasvua verrattuna 2013 vastaavaan aikaan. Mopoja on rekisteröity maaliskuun loppuun mennessä 1200kpl. Mopoissa Peugeot pitää ykköspaikkaa 159 rekisteröidyllä mopolla (markkinaosuus 13,3%).


Edit: lisätty Marco Färmin haastattelu 16.4. klo 14.18.