Piispa DeDe Duncan-Probelle moottoripyörällä ajaminen on eräänlainen henkilökohtaisen rukouksen muoto. Hän ei paljonkaan puhunut aiemmin asiasta julkisesti, mutta kun hän oli New Yorkissa pysähtynyt kaupan pihalle ostamaan juomavettä, pari miestä tuli kysymään häneltä kenelle tuo uusi moottoripyörä kuuluu.

Duncan-Probe kertoi, että se kuuluu hänelle, ja sitten miehet keskustelun edetessä kysyivät, mitä hän tekee työkseen? "Olen New Yorkin episkopaalisen seurakunnan piispa". Hänen ilokseen keskustelu kääntyi uskontoon. Keskustelusta muodostui yhtä eläväinen kuin siitä, jonka he ensin kävivät hänen Harley-Davidson Softail Slimistään. Pyörästä oli tullut äkkiä ikäänkuin evankelismin työkalu.

Sama on jatkunut muuallakin, ja hän on tietoinen siitä, että on saanut moottoripyöränsä avulla mahdollisuuden käydä monia sellaisia keskusteluja, jotka eivät olisi olleet mahdollisia muuten.

55-vuotias Duncan-Probe ajaa pyörineen Jordaniin (USA) pitämään moottoripyörien siunaustilaisuuden 13.5. Siunaustilaisuuden jälkeen piispa hyppää Harrikkansa selkään ja liittyy mukaan järjestettävään moottoripyöräparaatiin.

Duncan-Probe on ensimmäinen Central New Yorkin hiippakunnan naispuolinen piispa, ja astui virkaansa 2016. Työhaastattelussa häneltä kysyttiin, miten hän säilyttää henkisen keskittyneisyytensä. Hän toi esille sen uskonnollisen tunteen, joka hänessä herää, kun hän ajaa maaseudun valtateitä tuulen tuivertaessa hänen kasvoillaan, kertoo Episcopal News Service.

Piispa DeDe Duncan-Probe. Kuva Episcopal News Service.

Piispa DeDe Duncan-Probe. Kuva Episcopal News Service.

 

– Kun olen matkassa moottoripyörällä, tunnen tavallaan Jumalan kosketuksen, hän kertoo. – Se on henkisesti hyvin tietoisuutta ylläpitävää. Minulle se on todellisen uudistumisen tunne.

Hän kertoo myös, että kun on ajanut moottoripyörällä vain muutamia minuutteja, "tuntuu kuin olisin jälleen 15-vuotias".

Sen ikäisenä hän aloitti moottoripyöräilyn 100-kutioisella Yamahalla kotikaupungissaan Fort Worthissa Teksasissa. Hänen veljensä tarjoutuivat kuljettamaan häntä sillä, mutta hänen isänsä vaati, että hän opettelee ajamaan itse.

Opiskelujen myötä ajaminen jäi, mutta 5-6 vuotta sitten kun hän toimi pappina Fairfaxissa, Virginiassa, hän kuuli matalan jyrinän ja katsoi ulos kirkon avoimesta ikkunasta. Menossa oli vuotuinen Rolling Thunder Ride, jossa satojatuhansia Harley-kuskeja jymisteli eteenpäin. Ääni muistutti häntä siitä, miten hän kaipasikaan ajamista. Ja on sitten sillä tiellä nyt.