Motocrossin SM-kausi saa uuden alun Hyvinkäältä

Motocrossin SM-sarja startataan uudelleen nyt Hyvinkäältä, kun vappuviikonloppuna Suomea riepotelleet lumisateet estivät kilpailun pitämisen Sipoossa. Hyvinkäälle on ilmoittautunut yli 26O kuljettajaa, joista lähes 30 edustaa isäntäseuraa.

Lauantaina klo 12 alkaen kisataan MXATV:n SM- ja Suomen Cup -pisteistä sekä MXJ:n ja MXV 35, 45, 55 veteraanien cupit. Sunnuntaina vuorossa ovat luokkien MXC/A, MX2 ja MX1 kisaerät. Etenkin pääluokan MX1:n taistelusta on tulossa huima. Luokan edellisen kauden suomenmestari, isäntäseuran Aki Manninen lähtee kotiradallaan puolustamaan titteliään ja saa vastaansa kovan kärkikymmenikön.

Liput: Lauantai 10 €, Sunnuntai 15 €, Koko Vkl/hlö 20 €, Alle 15-v ilmaiseksi vanhemman seurassa.

Lue lisää ja katso aikataulu Moottoriurheilu.tv:stä. 14.05. Motocross, MXC/A, MX2, MX1, SM, Hyvinkää. Hyvinkään moottoriurheilukeskus, Hikiäntie 1508, Hyvinkää.

Kallio Racing kisaa Imolassa Supersportin MM-pisteistä

Niki Tuuli on tällä hetkellä MM-pisteissä kahdeksantena. Kuva: Philippe Damiens

Niki Tuuli on tällä hetkellä MM-pisteissä kahdeksantena. Kuva: Philippe Damiens

Italian legendaarinen Imolan rata isännöi Supersportin MM-sarjan osakilpailua tänä viikonloppuna. Kallio Racing on antanut varsin vahvat näytteet kauden ensimmäisissä neljässä osakilpailussa World Supersport -luokassa. Tiimin etelä-afrikkalainen kuljettaja Sheridan Morais nousi edellisessä osakilpailussa Hollannin Assenissa MM-pisteissä toiseksi. Kahdeksannella sijalla oleva Niki Tuuli lähtee hakemaan Imolaan kadoksissa ollutta vauhtiaan. Assenissa kisataan myös World Supersport 300 -luokassa. Kallio Racingin pienemmän luokan suomalaiskuljettaja Kimi Patova avasi Hollannissa pistesaldonsa ja on nyt sijalla 17.

Lisätietoa ja MM-pistetilanne täältä.

13.-14.5. World Supersport, Imola, Italia

Kunnakset MM-pistejahtiin Tsekin sivuvaunucross-kilpailuun

Sivuvaunumotocrossin MM-sarjassa kisaavat Riku ja Lari Kunnas voittivat Vantaan Lavangossa ajetun SM-avauksen. Kuva: Timo Muilu / Urheilukuvat.net

Sivuvaunumotocrossin MM-sarjassa kisaavat Riku ja Lari Kunnas voittivat Vantaan Lavangossa ajetun SM-avauksen. Kuva: Timo Muilu / Urheilukuvat.net

Sivuvaunucrossin SM-avauksen viime viikonloppuna nimiinsä vieneet veljekset Riku ja Lari Kunnas suuntaavat nyt taistelemaan MM-pisteistä, kun vuorossa on kauden kolmas MM-osakilpailu. Tsekin Kramolinissa sunnuntaina ajettava kilpailu on Kunnasten kauden toinen, sillä he jättivät väliin edellisen Ukrainassa järjestetyn koitoksen, koska halusivat testata pyörän uusia osia rauhassa. Kauden avauksessa Hollannissa Helsingin Moottorikerhon parivaljakko saavutti eräsijojen 17 ja 19 myötä kokonaistuloksissa 20 päästen näin avamaan MM-pistetilinsä.

14.5. MX Sivuvaunut, Kramolin, Tsekki