Vuonna 2016 Myanmarissa tapahtui 17 384 raportoitua tieliikenneonnettomuutta. Niistä 8641:ssä oli mukana moottoripyöräilijä. Moottoripyöräilijöille tapahtui tai ne olivat vastuussa 2093:sta eli 42,8 prosentista kuolinonnettomuuksista, joita oli kaikkiaan 4887 kappaletta.

Myanmarin ajoneuvojen määrä on on kasvussa. Vuonna 2013 niitä oli yli neljä miljoonaa ja vuoden 2016 lopussa jo yli kuusi miljoonaa. Myös onnettomuuksien määrä on kasvussa.

Elevenin uutinen ei kerro, miten monta autoa Myanmarissa on, mutta arvattavasti niiden määrä on suhteellisen pieni. 

Hallitus on ryhtynyt toimiin onnettomuuksien määrän vähentämiseksi. Sen suunnitelmissa on jakaa tietoa maaseutualueiden ihmisille liikennesäännöistä. Erityisesti heidän tietämyksensä asioista on vähäinen.

Kansallinen tieturvallisuusneuvosto on puolestaan vaatinut Kauppaministeriötä laatimaan direktiivin, joka määräisi moottoripyöräkauppiaita antamaan moottoripyöräkypäröitä maksutta. Hallitus on ottanut asian käsitelläkseen.

Mp-onnettomuuksien ja niissä kuolleiden osuus on joka tapauksessa synkeä, joten toivottavasti suojavarusteiden käyttö ja koulutus vähentävät sitä.

Vuonna 2014 Myanmarissa oli 51,5 miljoonaa asukasta ja se oli maailman 25:ksi väkirikkain maa.