60 vuotta sitten italialaiset moottoripyörävalmistajat hallitsivat GP-kisoja, ja kilpailu oli veristä. Se on juuri sitä, mistä vuonna 1957 tehty Grand Prix -elokuva ' I Fidanzati Della Morte' eli 'Vihkiytyneet Kuolemaan' kertoo. Elokuvaa ollaan restauroimassa Kickstarter-joukkorahoituspalvelun kautta hankitulla rahoituksella.

'I Fidanzati Della Morte' eli 'Vihkiytyneet Kuolemaan'

'I Fidanzati Della Morte' eli 'Vihkiytyneet Kuolemaan'

Elokuvaa ei ole koskaan siirretty videolle, joten sitä ei löydy edes Youtubesta. Vain kaksi tunnettua kopiota elokuvasta on enää olemassa. 

Hyvä uutinen on, että rahoitusta hakenut L’Immagine Ritrovata -restautrointilaboratorio sai viime viikolla päättyneessä kampanjassa kokoon entisöintiä varten hakemansa 20 000 euroa. Tai oikeastaan se onnistui saamaan tukea ylikin tavoitteensa, joten loppusumma oli 22 959 euroa.

Elokuva ei ole pelkästään GP-kisojenhohtoinen, vaan siinä kisataan myös kurapyörillä ja sivuvaunumoottoripyörillä. Mukana on myös surmanajoa sekä otos Mandello del Larion tuulitunnelista.

Elokuvan restautointijuliste.

Elokuvan restautointijuliste.

Elokuvassa näkyy loistava otos mm. vuoden 1956 Italian GP- ja maantieajoissa kunnostautuneita Moto Guzzeja ja Gileroita. Elokuvan virallisen trailerin näet alla. Asiasta kertoi ensin Rideapart. Hankkeen Kickstarter-sivulle pääset tästä.

Restauroinnin pitäisi olla valmis heinäkuussa 2017.