Saksan Oscherslebenissä ajetaan kaksi erillistä kilpailua ja suomalaiskaksikon ajokin kaasukapulaa vääntävä Pekka Päivärinta on optimistinen viikonlopun kilpailun suhteen.

– Meillä on selkeä suunnitelma viikonloppua varten. Pyörän moottorin säädettiin ja penkitettiin ammattilaisten toimesta. Tehoja näytti löytyvän ihan mukavasti ja saa sitten nähdä kuinka se siirtyy takapyörälle. Vapaissa treeneissä testataan sitä ja alustan lisäpainoja, valottaa sipoolainen.

– Meillä, tai oikeastaan minulla on paljon opettelua kuussatasen pyörän ominaisuuksien suhteen. Oscherslebenin rata on mutkikas ja vaatii hieman eri asioita kun jotkut muut radat. Kaiken on pelattava, jos mielitään pärjätä.

– Tarkoitus on nipistää Birchallin veljesten etumatkasta pala. Kiinni ei heitä ehkä vielä saada, mutta jos edes pikkasen, maalaili Päivärinta päivää ennen vapaita treenejä.

Suomalaispari on MM-sarjassa kakkosena viisi pistettä sarjan johtopaikkaa hallinnoivan brittipari Ben ja Tom Birchalin perässä. Hollantilaisranskalainen duo Bennie Streuer/Kevin Rousseau kyttää Päivärinnan takana neljän pisteen päässä.

Oscherslebenin kisaviikonloppu sujuu sivuvaunujen osalta seuraavanlaisen aikataulun mukaan. Torstaina ajetaan kaksi vapaata treenisessiota ja perjantaina kaksi aika-ajo osiota. Lauantaina sivuvaunut ajavat 12 kierroksisen Sprinttikisan ja sunnuntaina 20 kierrosta käsittävän Gold Race-startin.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarja

Pistetilanne ennen viikonlopun kilpailuja:

  • 1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso Britannia, LCR-Yamaha 25,
  • 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda 20,
  • 3. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Honda 16,
  • 4. Michael Grabmuller/Sophia Kirchhofer, Itävalta, LCR Yamaha 13,
  • 5. Scott Lawrie/Ben Hughes, Iso-Britannia, LCR-Suzuki 11.