On kulunut jo 50 vuotta siitä, kun Burt Munro vei Indian Scout Streamlinerinsa Bonnevillen suola-aavikolle ja teki historiaa. Tarinan kuolemattomuuden takaa elokuva "World’s Fastest Indian", jonka päätähtenä nähtiin itse sir Anthony Hopkins.

Tämän vuoden elokuussa merkkipäivää juhlistaakseen Indian Motorcycle ja kilpa-ajaja Lee Munro yrittävät luoda uudelleen historiallisen ajon Bonneville sunnuntaina 13. elokuuta.

Tiimi ei kilpaile missään luokassa. Se vain ajaa muistoajon legendaarisen Burt Munron kunniaksi modernilla Indianilla, joka on nimetty "Spirit of Munro Scoutiksi".

Burt Munro - otteet ovat samat.

Burt Munro - otteet ovat samat.

Lee Munro ajaa Indian Scoutilla, jonka moottori on Indian Motorcyclen insinöörien modaama. Myös pyörän kate on varsin aerodynaaminen. Näiden avujen toivotaan riittävän siihen, että pyörästä tulisi nopein Indian. Tavoitteena ei ole murtaa Burt Munron ennätystä.

Tiimi tekee monia testiajoja El Miragessa Kaliforniassa ennen siirtymistään Bonnevillen suolatasangoille.

– Setäni Burt Munro oli merkittävä inspiraation lähde omalle kilpa-ajajan uralleni ja hänen nopeudenjanonsa on selvästi osa omaa DNA:tani. Mitä Indian Motorcycle tekee on fantastista, enkä voisi olla ylpeämpi saadessani olla heidän kumppaninaan ja ajaa omalla Scoutilla Bonnevillessa setäni ja hänen 50 vuotta sitten tekemänsä ennätyksen kunniaksi, Lee Munro kertoo.

Lee Munro on syntynyt ja kasvanut Invercargillissä Uudessa Seelannissa samassa kaupungissa kuin hänen setänsä Nurt. Lee aloitti uransa alamäkipyöräilijänä. Voitettuaan useita paikallisia kisoja Lee siirtyi ratamoottoripyöräilyyn.

Indian Spirit of Munro Scout.

Indian Spirit of Munro Scout.