Moottoripyörän polttomoottori vaatii toimiakseen paljon puhdasta ilmaa. Kaikki moottoriin tuleva ilma kulkee ilmansuodattimen läpi, joka suodattaa liat ja pölyt pois. Ajan myötä suodattimen teho heikkenee. Tehon voi kuitenkin palauttaa puhdistamalla.

Ilman epäpuhtaudet vaikuttavat moottorissa hiekkapaperin tavoin, ja voivat johtaa sen ennenaikaiseen kulumiseen. Lika ja pöly saattavat aiheuttaa vaurioita muuallakin kuin moottorissa, esimerkiksi ilman tulokanavan osat, kuten ilmamassamittari voivat vaurioitua.

Suodattimen kyky imeä itseensä pölyä ja likaa on rajallinen, kun se puhdistetaan, ilma kulkee kulkee taas kunnolla sen läpi.

Liqui Molyn uusi moottoripyörien ilmansuodattimien puhdistusaine on tarkoitettu erityisesti vaahtomuovisuodattimille. Puhdistusaine on vesiliukoista puhdistusainetiivistettä. Aine on riittoisaa, ja poistaa hellävaraisesti pölyn, öljyn ja rasvan vahingoittamatta vaahtomuovin huokoista rakennetta.

Puhdistusaine on suodattimen puhdistukseen parempaa kuin esimerkiksi bensiinin tai dieselin käyttö. Bensiinin ongelma on siinä, että se voi vaurioittaa suodatinta, diesel puolestaan ei välttämättä poista epäorgaanisia aineita. Lisäksi sekä bensiini että diesel ovat vaarallisia hengitettynä ja saattavat ihokosketuksessa aiheuttaa ärsytystä, jopa syöpää, todetaan Liqui Molyn tiedotteessa.

Moottoripyörien ilmansuodattimien puhdistusaine ei sisällä liuottimia, vaan se hajoaa luonnossa ja puhdistaa suodattimen nopeasti. Suodatinta ei missään tapauksessa saa puristaa kuivaksi puhdistuksen jälkeen, sillä puristaminen voi vaurioittaa sitä. Suodattimen päälle tulee myös levittää moottoripyörille tarkoitettua ilmasuodatinöljyä ennen sen asentamista takaisin paikoilleen.