Kun vastaan tulee pressitiedote, jossa kerrotaan tämäntyyppisiä asioita, niin ne eivät takuulla jää huomiotta. Tosin asiaa hieman himmentää se, että opetuksen kohteeksi joutuneessa kaupungissa Ryderissa Pohjois-Dakotassa on vain 85 asukasta.

Vaikka kyseessä ei olekaan kovin suuri populaatio, niin asialla on myös kääntöpuolensa: jostain se koulutuskin on aloitettava.

Ryder on perustettu vuonna 1906, ja sen pinta-ala on vain 88 hehtaaria. Lisäksi se on keskellä ei kovin paljon mitään yhdessä USA:n pohjoisimmista osavaltioista. Jos asiaa haluaa suhteuttaa jotenkin, niin kaupungin pinta-ala on kaksi kertaa suurempi kuin Vatikaanin, jonka pinta-ala on vain 44 hehtaaria. Vatikaani on pinta-alaltaan maailma pienin valtio, mutta sen väkiluku on sentään miltei kymmenkertainen Ryderiin verrattuna eli peräti 836.

Harley on saanut aikaan isoja otsikoita - mikä tietysti on ollut tavoitteenakin - koulutusprojektista. Samalla Ryderin - kaupungin, jonka olemassaoloa ei taatusti juuri kukaan tiennyt tätä ennen - tunnettuus on varmasti monisatakertaistunut.

Ryder City, Pohjois-Dakota koko 88 hehtaarin koreudessaan. Punainen viiva rajaa kaupungin alueen.

Ryder City, Pohjois-Dakota koko 88 hehtaarin koreudessaan. Punainen viiva rajaa kaupungin alueen.

Harley-Davidson aloittaa väen koulutuksen Ryderissa tämän kuun mittaan, ja tavoitteena on saada aikaan ensimmäinen kaupunki, jossa kaikilla ajokortti-ikäisillä on taskussaan moottoripyöräkortti. 

– Opettamalla koko Ryderin kaupungin väestön ajamaan moottoripyörillä, näytämme samalla miten helppoa - ja hauskaa - voi olla siirtyminen neljän pyörän käytöstä kahteen pyörään, vakuuttaa H-D:n Yhdysvaltain markkinointijohtaja Anoop Prakash.

Ja ikäänkuin tässä ei olisi markkinointihypettä tarpeeksi, kaupunki on sopinut muuttavansa nimensä Ryder Citystä "Rider Cityksi" muutamaksi kuukaudeksi vastineeksi kaupungin vesitornin kunnostamisesta Harrikka-tyyliin.