– MKKV:n kevätkausi on ollut kylmästä ja myöhäisestä keväästä huolimatta menestyksekäs. Olemme käyneet 22 koululla vierailulla ja mukana on ollut kaikenkaikkiaan 895 moottoripyörää ja paljon enemmän motoristeja ottamassa kantaa yhä tärkeään asiaan, kertoo MKKV:n tiedottaja Marko Saarinen.

– Yleinen mielipide on ollut erittäin positiivista, ja käyntimme on huomioitu laajasti myös eri medioissa. Kouluilta ja vanhempainyhdistyksiltä saamamme palaute on kannustavaa ja todellinen tieto tomintatavoistamme laajenee yhä edelleen. Siksi MKKV:lle tulee huomattavasti enemmän tapahtumapyyntöjä kuin ehdimme vierailuja tekemään. Nyt koulut ovat kesälomilla, joten myös mukana olleilla motoristeilla on ansaittua "lomaa" kunnes syksyllä jatkamme jälleen tärkeää vapaaehtoistyötämme.

MKKV teki ensimmäisen Lapinkiertueensa viime syksynä. Silloin tie vei Nuorgamiin asti. Onko tänä vuonna luvassa lisää Lappi-ajelua?

– Syyskausi alkaa 13.8 mahtavalla MKKV Lapland Tour 2017 -kiertueella, jolloin vapaaehtoisten motoristien muodostama letka kiertää Länsi-Lapin kouluja. Tarkemmat kiertuetiedot ja muutkin tapahtumat löytyvät Facebook-sivuiltamme ja www.mkkv.fi -sivustoltamme.

Muutoinkin koko syksy alkaa olla jo täyteen varattu, joten katso itsellesi sopiva tapahtuma ja tule mukaan, Marko Saarinen kehottaa. – Jokainen koulun pihaan ajettu moottoripyörä on merkityksellinen, ja jokainen motoristi on tärkeä, sinäkin!