Öljynjäähdyttimen putkiston kiristimet voivat löystyä ja vuotaa öljyä takarenkaalle, mikä voi aiheuttaa onnettomuusriskin. Harley-Davidson ilmoittaa, että se on saanut tietoonsa yhdeksän tapausta, jossa putkilinja on vuotanut, ja tähän mennessä aiheuttanut kaksi onnettomuutta ja yhden pikkuvamman.

Takaisinkutsi koskee 45 589 mallivuoden 2017 pyörää USA:ssa NHTSA:n antamien tietojen mukaan, mutta H-D arvioi, että 57 138 pyörää, joissa saattaa olla sama ongelma, on myyty lisäksi maailmanlaajuisesti.

Takaisinkutsu koskee seuraavia malleja: Electric Glide Ultra Classic (FLHTCU), Police Electra Glide (FLHTP), Police Road King (FLHP), Road King (FLHR), Road King Special (FLHRXS), Street Glide (FLHX), Street Glide Special (FLHXS), Road Glide (FLTRX) ja Road Glide Special (FLTRXS).

Yritys kertoo huonosti asennettua öljyletkun puristinta ongelman aiheuttajaksi ja että kyseessä on työvaihe, joka on jäänyt tekemättä asennuslinjan työntekijältä. Harley on käynnistänyt lisätarkastusprosessin aiheesta toukokuussa.

Ongelma tuli esille maaliskuussa, kun yrityksen jälleenmyyjä kertoi ongelmista, joita se oli kohdannut kokeiltuaan pyörää dynamometrissä. Tarkastusprosessin aikana ei tullut ilmi mitään systemaattista ongelmaa huhtikuun 14:sta päivään mennessä, joten asia todettiin loppuunkäsitellyksi.

Asia kuitenkin otettiin esille uudelleen, kun Harley sai tiedon onnettomuudesta, joka aiheutui putkilinjan öljyvuodosta.

Takaisinkutsun edellyttämät toimenpiteet on aloitettu 6.6. Harleyn jälleenmyyjät tarkistavat puristimet ja korjaavat ne, jos tarvetta on, veloituksetta.