Poliisimoottoripyörä yritti pysäyttää vastaantulevan moottoripyöräilijän VT 4:llä Alakorkalossa maanantaina iltapäivällä. Vastaan tullut moottoripyöräilijä ei kuitenkaan totellut poliisimoottoripyörän pysäytysvaloja eikä poliisin käsimerkein annettua pysäytyskäskyä, vaan kiihdytti voimakkaasti ja lähti pakenemaan partiota.

Moottoripyörä pakeni pohjoisen suuntaan ja teki useita vaarallisia ohituksia ja jätti risteysalueilla noudattamatta väistämissääntöjä. Pakenevan moottoripyörän ajonopeus VT 4:llä oli välillä yli 160 km/h ja Alakorkalontiellä yli 130 km/h.Alueella oli tapahtuma-aikaan runsaasti muuta liikennettä.

Paetessaan poliisia moottoripyörän kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan omakotitalon pihaliittymässä ja pakeni sen jälkeen juoksemalla. Moottoripyöräpoliisi seurasi miestä ja joutui käyttämään voimakeinoja kuljettajan pysäyttämiseksi. Kiinniottotilanteessa mies hyökkäsi poliisin kimppuun, mutta poliisi sai tilanteen hallintaan ja mies saatiin kiinni.

Miehen käytössä ollut moottoripyörä ilmeni anastetuksi eikä miehellä ollut vaadittavaa ajo-oikeutta. Miestä epäillään tapahtumasarjan vuoksi useista eri rikoksista, mm. rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.