Motouutiset.fi täyttää syyskuussa neljä vuotta. Tänä aikana se on noussut Suomen luetuimmaksi moottoripyöräalan julkaisuksi ja vakiinnuttanut paikkansa motoristien keskuudessa. Kuukausittain sivustollamme vierailee keskimäärin yli 60.000 eri yksittäistä lukijaa ja kolmen kuukauden aikana tavoitamme jopa 157.000 eri yksittäistä kävijää.

Motouutiset.fi onkin kaikkien motoristien yhteinen maksuton moottoripyörälehti netissä. Sivuiltamme löytyy päivittäin uutta luettavaa moottoripyöristä, motoristeista, tapahtumista, tuote- ja laitekehittelyistä sekä ylipäänsä moottoripyöräilystä meiltä ja maailmalta.

Mottomme on: "Jokainen motoristi ja moottoripyörä on jutun arvoinen". Neljän vuoden aikana olemme julkaisseet jo yli 5 200 artikkelia ja lisää luettavaa tulee päivittäin. Saadaksesi Motouutiset.fi:stä kaiken mahdollisen hyödyn on tässä "lyhyt oppimäärä" siitä, miten sivustomme toimii. Meidät löytää myös Facebookista. Sinne nostetaan yksi artikkeli päivittäin.

Motouutiset.fi on alusta alkaen rakennettu skaalautuvaksi kaikille laitteille. Lukijan kannalta on sama, onko käytössäsi tietokone, tabletti vai älypuhelin, joka tapauksessa sivusto skaalautuu käytetyn laitteen mukaan ja artikkelit ovat helposti luettavissa aina ja joka paikassa.

Käytettävissäsi ovat sekä tuoreet uutiset että suuri uutisarkisto

Etusivu päivitetään kerran vuorokaudessa, mutta uusia artikkeleita tulee useampia päivässä. Tietokoneella ja tabletilla luettaessa sivun oikeassa laidassa "Tuoreimmat uutiset" otsikon alta näkyvät 10 viimeisimmän julkaistun artikkelin otsikot. Alimpana on harmaa laatikko, jossa lukee "näytä lisää", ja jota napsauttamalla tulee näkyviin 20 seuraavaa MP-uutista ja artikkelia. Tätä kautta, sivua alaspäin selaamalla, pääsee myös varsinaiseen arkistoon. Jokaisen mustan numeroidun neliön takaa löytyy 20 aikaisemmin julkaistua artikkelia. 

Vastaavasti puhelimella luettaessa päivitetyn uutisen alapuolella on näkyvillä viisi tuoreinta otsikkoa ja näytä lisää- toiminnon takaa löytyvät heti 20 tuoreimman artikkelin otsikot. Näiden jälkeen klikkaamalla laatikkoa "vanhemmat" pääsee selaamaan aikaisemmin julkaistuja artikkeleita ja niiden otsikoita 20 otsikkoa kerrallaan.

Sisältö on jaettu eri osastoihin

Sivun ylälaidassa on tietokoneella selatessa Motouutiset-otsikon alla ensinnäkin ylänavin ylin rivi, josta voit valita, luetko Etusivua, Koeajoja, Uutisia, juttuja Varusteista, Matkalla olemista, Motoristeista tai Yrityksistä.

Ylänavin seuraava rivi on jaettu moottoripyörämerkkien mukaan. Niistä pääset heti suosikkimerkistäsi kertoviin juttuihin. Valikkorivissä ovat otsikkotasolla seuraavat merkit: Aprilia, BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, Suzuki, Triumph ja Yamaha. Lisäksi valikossa on kohta "Muut merkit", josta sitten nimensä mukaisesti löytyy juttuja muunkin merkkisistä moottoripyöristä. 

Motouutiset.fi:n ylänavi. Ylimpänä otsikko ja mm. harmaalla pohjalla erittäin hyvin, jopa pelkällä yhdellä sanalla toimiva Googlen hakumoottoriin perustuva hakupalvelu. Sen alla aihevalikot ja alimpana moottoripyörämerkkivalikko.

Motouutiset.fi:n ylänavi. Ylimpänä otsikko ja mm. harmaalla pohjalla erittäin hyvin, jopa pelkällä yhdellä sanalla toimiva Googlen hakumoottoriin perustuva hakupalvelu. Sen alla aihevalikot ja alimpana moottoripyörämerkkivalikko.

Mobiiliversiossa näkyville tulee kaksi navigointiriviä, joista ylempää koskettamalla saadaan näkyviin valikko: Etusivu, Koeajo, Uutiset, Varusteet, Matkalla, Motoristit jne. Vastaavasti alempaa navigointiriviä koskettamalla voit valita haluamansa moottoripyörämerkin.

Ohessa kolme mobiililaitteen näyttöruutua siitä, miten esimerkiksi edetä valikoissa, jos lukee Motouutiset.fi:tä matkapuhelimella.

Ohessa kolme mobiililaitteen näyttöruutua siitä, miten esimerkiksi edetä valikoissa, jos lukee Motouutiset.fi:tä matkapuhelimella.

Haku-toiminto

Mikäli etsit tietoja tai lehtemme artikkelia jostain tietystä aiheesta, moottoripyörämerkistä, mp-kerhosta, tapahtumasta, motoristista tai mitä tahansa muuta aiheeseen liittyvää, käytössäsi on Haku-toiminto. Tietokoneen ruudun oikeassa yläkulmassa aivan ylimmällä rivillä olevasta suurennuslasin kuvasta pääset Googlen rakentamaan täsmähakuun, joka hakee Motouutiset.fi:n sisällöstä googlemaisella tarkkuudella. Puhelinversiosta vastaava toiminto löytyy aivan sivun alalaidasta.

10 suosituinta artikkelia vuosien varrelta

Joko olet lukenut "10 hyvää syytä seurustella motoristin kanssa: salattu parempi puoli" tai kuinka kävi, kun mies väläytti 53 kertaa peltipoliisin? Nämä ja kahdeksan muuta vuosien varrella luetuinta artikkelia löytyvät tietokoneen ruudun vasemmasta alalaidasta ja mobiiliversiossa alimpana Suosituimmat otsikon alta. 

Viikkokirje

Motouutiset.fi julkaisee viikottain sähköpostiin lähetettävän viikkokirjeen. Viikkokirjeeseen on koottu viikon tärkeimmät uutiset. Aivan kaikki viikon aikana kirjoitetut artikkelit eivät sinne valitettavasti mahdu. Viikkokirjeen voi tilata lähettämällä meille sähköpostiosoitteen "Tilaa mp-uutiskirje" otsikon alapuolelta löytyvän linkin kautta. Saamiamme sähköpostiosoitteita EI ANNETA eteenpäin kolmansille osapuolille eikä niitä käytetä markkinointiin. Emme myöskään itse tee mitään markkinointia sähköpostin välityksellä. 

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja jutun aiheita osoitteeseen toimitus@motouutiset.fi.

Hyvä esimerkki yhteistyöstä lukijoidemme kanssa on uusin lukijapalautteidemme tuoma lisä on eli viikkorallikalenteri, joka julkaistaan aina maanantaisin Kekkun rallikalenterin pohjalta, Kekkun luvalla luonnollisesti.

Terveisin

Motouutisten toimitus