Ensimmäiset aika-ajot ajettiin lauantaina aamupäivällä. Heti alusta alkaen Mäkisen kierrosajat olivat hyviä ja hän sai rikottua vuoden 2015 parhaat aikansa. Kierros kierrokselta tuli parannusta ja lopulta Mäkinen saavutti aika-ajon 20. parhaan ajan ja teki oman ennätyksen Navarrassa.

– Iltapäivällä keli lämpeni ja pito radalla heikentyi. Laitettiin muutaman kierroksen jälkeen uudet renkaat, mutta parannusta aikaan ei vaan saanut tehtyä. Jäätiin 0,2 sekuntia aamun ajasta. Lopullisissa tuloksissa sijoitus oli 22, Mäkinen toteaa.

Sunnuntaiaamun keli oli hyvä ja lämpötila hieman viileämpi kuin lauantaina.

– Warm upissa aikoja ei lähdetty parantamaan, vaikkakin ajo maistui ja aikakin oli lähellä lauantain parasta aika-ajoaikaa, toteaa vertailevissa tuloksissa 14:s ollut Mäkinen.

Kisa alkoi loistavasti, kun Mäkinen sai erittäin hyvän startin. Hän sai poimittua pari kilpailijaa ja pääsi hyvään ryhmään mukaan. Pikkuhiljaa vauhti nousi ja suomalainen sai jälleen poimittua pari kilpakaveria edestään, ollen pitkään sijalla 18. Kilpailun edetessä Mäkinen sai vielä parannettua sijoitustaan, ollen lopputuloksissa maalissa sijalla 16.

Tämä tarkoitti sitä, että Mäkinen voitti Open-luokan lopulta kolmen sekunnin erolla ja otti näin kauden ensimmäisen Openin luokkavoiton.

Yamaha Challenge -luokasta tuli voitto reilulla marginaalilla kakkoseen. Open-luokassa Mäkinen nousi sarjan kolmanneksi ja on vain kolme pistettä kärkeä perässä.

– Kokonaisuudessaan oli jälleen raskas ja haasteellinen viikonloppu, mutta lopputuloksiin ollaan kyllä erittäin tyytyväisiä, Mäkinen iloitsee.

Seuraava ja samalla kesäkauden päättävä kisaviikonloppu ajetaan heinäkuun 15.-16., Motorland Aragonin radalla.