Juuri päättyneessä MotoGP-luokan Saksan osakilpailussa paluun kilparadoille reilun puolen vuoden tauon jälkeen tehnyt KTM:n testikuljettajana toimiva Mika Kallio starttasi kauden ensimmäiseen kilpailuunsa ruudusta 17. Nelinkertainen MM-mitalisti toivoi sadekelin kisaa, mutta lopulta Saksan GP saatiin vietyä läpi kuivalla radalla. Kallio nousi hienosti kilpailun alkuvaiheessa, mutta hänen vauhtinsa hyytyi loppua kohden ja hän sijoittui lopulta 235. MM-osakilpailussaan sijalle 16 ja jäi yhden pykälän päähän MM-pisteistä. Kallion tiimikaverit ylsivät niukasti suomalaisen edelle. Pol Espargaro oli 12:s ja Bradley Smith 14:s.

Hondan Marc Marquez päätyi paalupaikalta kilpailun voittoon ja otti kahdeksannen voittonsa Sachsenringilta. Espanjalainen nousi samalla MM-pisteissä neljänneltä sijalta johtoon. Jonas Folger teki upean suorituksen kotiyleisön edessä ajamalla toiseksi. Kolmantena ruutulipulle ehti Marquezin tallitoveri Dani Pedrosa.

Ajo Motorsportin Oliveira Moto2-luokan toiseksi

Moto2-luokassa Ajo Motorsportin Miguel Oliveira starttasi kuudennesta ruudusta ja tervehti ruutulippua hienosti toisena. Samalla hän nousi MM-pisteissä neljänneltä sijalta kolmanneksi. Kauden kolmannen podiumsijoituksensa ottanut portugalilainen pyörähti hetkeksi jopa kärjessä kilpailun toiseksi viimeisellä kierroksella, mutta lopulta voittoon ajoi MM-pistejohdossa oleva Italian Franco Morbidelli. Kolmanneksi sijoittui Italian Francesco Bagnaia. Aki Ajon johtaman tiimin eteläafrikkalaiskuljettaja Brad Binder ajoi mukavasti seitsemänneksi.

Pulkkinen Moto3-luokan 25:s

Patrik Pulkkinen juttelee datamiehensä Niklas Ajon kanssa Sachsenringin varikolla. Kuva: Peugeot MC Saxoprint.

Moto3-luokan kisaan ruudusta 30 startannut Peugeot MC Saxoprintin 16-vuotias Patrik Pulkkinen ajoi sijalle 25. Nuorukaiselle lätkäistiin varikon läpiajorangaistus, koska hän otti vilppilähdön. Tästä huolimatta suomalaiselle jäi kisasta positiivinen maku, sillä hän oli viimein tyytyväinen kierrosaikoihinsa.

Ajo Motorsportin hollantilaiskuljettaja Bo Bendsneyder piti lähtöpaikkansa ja sijoittui kahdeksanneksi. Viime kisassa loukkaantunutta Niccolo Antonellia tuurannut Britti Danny Kent joutui keskeyttämään.

Moto3-luokan voittoon ajoi jo viidennen kerran tällä kaudella MM-pistejohdossa oleva Espanjan Joan Mir, toiseksi sijoittui MM-kakkonen Italian Romano Fenati ja podiumin täydensi Espanjan Marcos Ramirez.

MotoGP-sarja jää nyt kesätauolle. Seuraava osakilpailu ajetaan Brnon radalla Tshekissä 6. elokuuta.