Suomalaisittain menestysodotukset ovat korkealla, sillä kaksi IRRC-sarjan Superbike-luokkaan ilmoittautunutta suomalaisajajaa, Erno Kostamo ja Juha Kallio kuuluvat sarjan ehdottomaan ennakkosuosikkikaartiin.

IRRC-sarjan parhaimmiston lisäksi perinteikästä Vuoksenrannan katurataa kiertää kaksi Ison-Britannian katurataspesialistia. Tämänvuotisten Mansaaren TT-ajojen kärkiviisikkoon kuuluvat Dan Kneen ja Michael Rutter saapuvat ottamaan mittaa manner Euroopan piloteista.

IRRC-sarjaa ajetaan kahdessa luokassa. Tuhatkuutioisilla moottoripyörillä ajettava Superbike-luokka ja 600-kuutioisten Supersport-luokka. Näiden lisäksi Imatran kilpailussa ajetaan samojen kokoluokkien kansainväliset open-lähdöt sekä sivuvaunujen kansainväliset kilpailut. Sivuvaunujen starttia tähdittää hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen.

Kaikissa kilpailuluokissa ajetaan Imatralla kaksi erillistä kilpailua. Lauantaina toiminta alkaa näytösajolla klo 13.00 ja sunnuntaina samoissa merkeissä puoliltapäivin.

53. Imatranajo on kilpailun järjestäjän Imatran Moottorikerhon 80-vuotisjuhlatapahtuma ja sitä juhlistaa molempina kilpailupäivinä ajettava näytösajo, johon osallistuu joukko menneiden aikojen maailmanmestareita ja MM-mitalisteja multimestari Giacomo Agostinin johdolla. Mukana näytösajossa nähdään neljä suomalaista. MM-mitaleja voittaneet Teuvo Länsivuori ja Pentti Korhonen, sekä Imatralla aikanaan ykköseksi kaasutelleet Matti Salonen ja Eero Hyvärinen.

Imatranajo oli kulta-aikoinaan 1970-1980- luvuilla yleisömäärillä mitaten Suomen suurin moottoripyöräurheilutapahtuma. Sama trendi jatkui viime vuonna, jolloin ajoja seurasi paikan päällä 40.000 katsojaa.

Tänä vuonna paikalle odotetaan vähintään 30.000 katsojaa. Odotukset ovat täyttymässä, sillä lippuja on myyty ennakkoon viimevuotista enemmän.

Imatranajo on tärkeä tapahtuma koko talousalueelle ja Imatran kaupunki on näkyvästi mukana kilpailun infran rakentamisessa. Viime vuonna satsattiin radan turvallisuuden parantamiseen. Tänä vuonna panostus on suunnattu yleisöpalvelujen parantamiseen. Yleisön liikkuvuutta on kohennettu, istumakatsomoita lisätty ja oheispalveluja parannettu.

Imatranajo on käsite myös valtakunnallisesti. Siitä on osoituksena vaikkapa Pyynikin käsityöläispanimon lanseeraama Imatranajo nimikko-olut, joka tuli myyntiin joka tuli myyntiin juhannukseksi Imatran ja Lappeenrannan alueen valikoiduissa myymälöissä.