IRRC-sarja, eli International Road Racing Championchip on kuusi osakilpailua käsittävä Euroopan laajuinen katuratasarja jota ajaa noin 30 maailmanluokan kuskia eri puolilta eurooppaa.

Ajaminen katuradalla sujui yllättäen odotuksia paremmin. Imatran rataprofiilia oli opeteltu edellisvuodesta lähtien ja se lienee ainakin osaksi syynä siihen, että ajamisen jännitys laukesi jo perjantain ensimmäisillä treenikierroksilla. Fiilis ajamisesta ilman tavoitteita ja kisaan lähtemisestä alkoi pikkuhiljaa kääntyä kaikkien RR-kuskien tapaan kisamoodiin.

Lauantain aika-ajoissa lähtöruuduiksi ajettiin Open-luokassa 12/34 ja IRRC-luokassa 21/27. Lauantaina ajetussa viikonlopun ensimmäisessä IRRC-kisalähdössä Lindegren ajoi ruutulipun ohi 15:nä.

Sunnuntaina Lindegren otti osaa kahteen kisaan, sekä Open- että IRRC-luokan lähtöihin. Jo edellispäivinä ajetut treenit, aika-ajot ja kisa alkoivat verottaa voimia, eikä mikään ihme, sillä koko kisaviikonlopun aikana ratakilometrejä kertyi noin 500. Kun vielä ajetaan lähes 150km:n keskituntinopeudella, alkavat kokeneemmankin kuskin kädet väsymään.

Pertti Lindegren legendaarisella lehmuskujalla.

Pertti Lindegren legendaarisella lehmuskujalla.

Open-kisassa sijoitus oli lopulta hienosti kymmenes ja IRCC-lähdössä sija 12.

– Kyllä tuntee ajaneensa. Huippunopeus Imatran katuradalla 600-kuutioisella stockmoottorilla varustetulla pyörällä on noin 260km/h. Ja kun kolmen päivän sisään ajetaan tuollainen määrä kilometrejä massiivisella alkujännityslisällä ja nopealla vauhdilla niin tietää ajaneensa, Lindegren kertoo.

– Kaiken kaikkiaan fiilis Imatranajosta on mahtava. Yleisömäärä ja ihmisten kiinnostus pyörää sekä kuskia kohtaan ilahdutti suuresti. Kunpa kaikissa Suomen RR-sarjan kisoissa päästäisiin tällaisiin katsojalukuihin.

Jo viime vuonna katuradalle haaveillut kuski on nyt saanut yhden suurista unelmistaan toteutumaan ja toivookin, että pääsisi osallistumaan Imatranajoon myös vuonna 2018. Ensi vuoden Imatranajoa odotellessa, upean ja onnistuneen viikonlopun jälkeen on kuitenkin ensin aika keskittyä siihen tutumpaan tapaan viettää aikaa pyörän päällä, eli ajamaan Suomen roadracingin Superstock 600-luokan SM-sarjaa.

Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Alastaron moottoriradalla Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tällä hetkellä Lindegren on sarjassa sijalla 8.

Pertti Lindegren.

Pertti Lindegren.