Eemeli Lahti ja 777RR HRP Suzuki avasivat kilpailukautensa lauantaina Englannin Brands Hatchin radalla, jossa ajettiin British Supersport -sarjan kuudennen kilpailuviikonlopun avauslähtö.

Ennen starttia sade kasteli radan perin pohjin, mikä vaikeutti suomalaistiimin urakkaa. Wet Race tarkoitti myös, että kilpailumatkasta pudotettiin pois kaksi kierrosta, joten kilpailulla oli mittaa vain 10 kierrosta.

– Emme ole päässeet ajamaan märällä, joten emme oikein tienneet, mitä odottaa, manasi 777RR HRP Suzukin tallipäällikkö Joni Hannula.

Ensimmäisillä kierroksilla Lahti putosi useamman sijan, mutta taisteli itseään tuloslistalla ylöspäin sija sijalta ja maaliin tultaessa sijoitus oli jo kolmastoista. Edelle ehti kolme sarjan ulkopuolista kuljettajaa, joten pistetili aukesi kymmenennen sijan oikeuttamilla kuudella pisteellä.

– Kilpailun alku oli todella vaikea, sillä en ole ajanut sateella todella pitkään aikaan, mutta parin kierroksen jälkeen ajaminen alkoi sujumaan. Sain kiinni oikeastaan kaikki sijat, jotka ajamalla olivat otettavissa, Lahti pohtii sumuisen saaren ilmastoa manaten.

– Eipä tässä nyt kovin riemuissaan voi olla, mutta olisihan kilpailu huonomminkin voinut mennä. Tänään ainakin pääsin ohittelemaan ja ajamaan kilpaa, Lahti toteaa.

– Toivottavasti huomenna saamme ajaa kuivalla.

Sunnuntain täyspitkä 18 kierroksen kilpailu käynnistyy aikataulun mukaan klo 17.25 Suomen aikaa. Lähtö on katsottavissa esimerkiksi Eurosport Playerilla.