Oliko vaikeaa saada tänne Imatranajoihin ihmisiä töihin näin viikonlopuksi?

– Ei lainkaan, päinvastoin, ehti vastaamaan Yle Lappeenrannan vastaava tuottaja Vesa Winberg. – Ihmiset olivat valmiita jopa siirtämään lomiaan tai halusivat tulla välillä lomiltaan tänne. 

Tämä kertoo varmaan jotain Imatranajon mahtavista kisa- ja yleisötunnelmista.

– Halusin ehdottomasti tulla tänne tänäkin vuonna. Viime vuonna olimme Imatran torin laidassa. Silloin olimme enemmän "fiilisradio", mutta nyt tämä on oikea kisaradio. Lähetyksen tekeminen suorana kisavarikolta on nastaa, vakuutti toimittaja Sirkka Haverinen.

– Lähetyspaikan sijainnin suhteen vähän jännitimme, kun tästä kaasuttelevat ohi kaikki radalle menevät kisapyörät. Huoli oli turha, kaikki on ok. Äänitekniikasta vastaava Ari Haimakainen yhdessä Pasi Tapanisen kanssa ovat hoitaneet työnsä loistavasti, niin että lähetys on  saatu ilmoille myös ääniteknillisesti moitteettomasti, iloitsi Sirkka Haverinen.

Yle Lappeenrannan Imatranajon aikainen kisaradio oli hienona lisänä helpottamassa kisojen seuraamista. Kisaradio toimi mobiilisti älykännykässä Imatranajo-sovelluksen osana. Yle:n palvelu oli lisätty appiin tänä vuonna, ja toivottavasti saa jatkoa myös ensi vuonna.

Yle jakoi myös näppäriä omia kuulokkeitaan halukkaille. Kuulokkeet tekivät hyvin kauppansa, sillä niitä käyttämällä pystyi kuuntelemaan kisaradiota kännykästään paremmin myös ratahälinän keskellä

Aiheesta aiemmin: Imatranajo 2017: ensi sunnuntaina katuratakisan kiihkeitä tunnelmia MTV3:lla