650-kuutioinen kaksisylinterinen moottori on Nortonin ja Ricardon yhteistyössä suunnittelema täyttämään Zongshenin vaatimukset. Moottori täyttää Euro 4 -standardin vaatimukset. Moottorin avulla Zongshen täyttää sekä nykyiset että tulevat päästömääräykset.

Askel on merkittävä Zongshenille, ja mahdollistaa sen, että he voivat jatkaa ilmiömäistä kasvuaan globaaleilla moottoripyörämarkkinoilla, kerrotaan Nortonin julkistamassa tiedotteessa.

Nortonin moottori on erityisesti Zongsheniä varten kehitetty ja odotetaan, että moottoria tuotetaan "Zongshen"- tai "Cyclone"-brändien alla.

Kuva Nortonin ja Zongshenin 20-vuotisen sopimuksen allekirjoitustilaisuudesta.

Kuva Nortonin ja Zongshenin 20-vuotisen sopimuksen allekirjoitustilaisuudesta.

Sopimuksen kauppahintaa ei julkisteta, mutta Nortonin saama maksu lasketaan miljoonissa dollareissa, ja lisäksi se saa jatkuvasti maksun jokaisesta tuotetusta moottorista. Sopimus on 20 vuoden ajanjakson mittainen. Viime vuonna Zongshen valmisti noin neljä miljoonaa moottoria.

– Tämä on suuri suositus uudelle 650 cm3-moottorimme platformille ja osoittaa suunnitteluosaamisemme korkeaa tasoa, totesi Nortonin pääjohtaja Stuart Garner. – Yhteistyömme Zongshenin kanssa edetessä mahdollistaa sen, että he voivat toimittaa korkealaatuisia ja pienipäästöisiä moottoreita, jotka täyttävät nykyiset maailmanlaajuiset standardit. Immateriaaliosaamisemme kaupallistaminen on Nortonin avainaluetta, ja investoimme saamamma liikevaihdon osaamiseemme, koulutukseen ja suunnitteluosaamisemme lisäämiseen. Siten varmistamme Brittiläisvalmisteisten Norton-moottoripyörien elinkelpoisuuden pitkällä aikavälillä.

Norton jatkaa edelleen kaikkien omien Norton-moottoreiden valmistamista käsityönä Englannissa Donington Hallin tehtaassaan.