Kampanjan syynä on se, että moottoripyöräilijöitä on osavaltion alueella kuollut normaalia enemmän varsinkin kuuden viimeisen viikon aikana. Onnettomuustilastot osoittavat, että osavaltion alueella on 22 moottoripyöräilijää menehtynyt onnettomuudessa verrattuna viime vuoden 14:n.

Osavaltion viranomaiset käyttävät kahdeksaa rekkaa levittämään viestiä osana kampanjaa moottoripyöräilijöiden turvallisuuden parantamiseksi.

Nebraskan Valtatieturvallisuusviraston edustaja Fred Zwonechek kertoi News Observerille, että samanlaisia kampanjoita autoilijoiden tietoisuuden parantamiseksi on järjestetty aiemminkin, vuosina 2009 ja 2012. Hän kertoi myös, että moottoripyöräilijöille sattuneiden kuolinonnettomuuksien määrä oli molempina kampanjoita seuranneina vuosina pienempi. Toisaalta on vaikea osoittaa kampanjoiden suoraa vaikutusta pienempiin lukuihin.

– Jos haluat tavoittaa autojen kuljettajat, niin tällä tavoin se on mahdollista, Zwonechek kertoi.

– Tämäntyyppisillä kampanjoilla levitetään tietoisuutta ihmiselämien pelastamiseksi, kertoo moottoripyöräkoulutusta järjestävien organisaatioiden edustaja Gary Neeman. – Me haluaisimme nollakuolleisuuden tästä eteenpäin loppuvuodeksi, joten teemme mitä tahansa, mikä vaikuttaa autoilijoiden käytökseen. Yksikin kuolemantapaus on liikaa.

Liikennedatan mukaan 17 viimeisessä osavaltion alueella moottoripyöräilijälle tapahtuneessa kuolemanonnettomuudessa 13 sisältää liikennerikkomuksen.

Voisiko Suomessa ensi keväänä olla vastaavaa kampanjointia Liikenneturva?