Valerie Thompson on parhaillaan Bonnevillen suolatasangolla valmistautumassa uuteen nopeusennätyskokeeseen. Nainen postasi muutama tunti sitten tiedon, että hänen ajokkinsa Dennis Manningin suunnittelema ja rakentama "7" streamliner, jolla Thompson ajoi vuosi sitten edellisen ennätyksensä, meni läpi katsastuksesta.

Thompson ajoi viime vuonna ensimmäisenä naisena moottoripyörällä yli 300 mailia tunnissa. Silloinen ajokerta oli vasta viides Manningin streamlinerilla.

Tavoitteena on tosiaan pestä Top 1 Ack Attackin vuonna 2010 ajama maailmanennätysnopeus 376.363 mph/605.697 km/h. Ajoyritykset tapahtuvat lähipäivinä, elokuun 31. päivä viimeistään.

ME-nopeus kuului tätä ennen Manningin myös BUB 7 -nimellä myös tunnetulle streamlinerille, joten kyseessä on kahden huippurakentajan kisa. Toki kuljettajien pitää osata hoitaa oma vaativa hommansa.

Top 1 Ack Attackin tekniikasta vastaa Mike Akatiff ja pilottina toimii Rocky Robinson.

Thompsonilla on kaikkiaan seitsemän nopeusennätystä erilaisilla pyörillä jotka liikkuvat välillä Harley-Davidson - BMW ja hän on jäsenenä kuudessa eri kerhossa, joiden jäseniltä vaaditaan 200 mph ylitys.

Valerie Thompson ja koko '7' Racing Streamlinerin tiimi.

Valerie Thompson ja koko '7' Racing Streamlinerin tiimi 2016.

Mikäli hän onnistuu maailmanennätysyrityksessään, kyseessä on ensimmäinen, jonka hän on ajanut streamlinerilla.

– Ajoin ensimmäisen ennätykseni Bonnevillessä 2006 ja rakastuin ennätysajoihin, koska niissä voi pitää kaasun täysillä ja puskea pyörän sen äärimmäisille rajoille. Olen valmistautunut tähän hetkeen siitä lähtien, joten olen innoissani päästessäni palaamaan suolalle, Thompson totesi.

Thompsonin ja hänen tiiminsä perinteisiin kuuluu soittaa joka kerta Bonnevilleen tullessaan CTS-rockbändin hänelle tekemä laulu “Quarter Mile”, ja niin tapahtui tänäkin vuonna.

Thompsonin ennätysyrityksen etenemistä voit seurata Facebookissa tai hänen kotisivuillaan.

Aiheesta aiemmin:

Valerie Thompsonista maailman nopein nainen

Top 1 Ack Attack: moottoripyörien nopeusennätystavoitteena 400 mailia, 643 km/h - mutta ei suinkaan Bonnevillessä, vaan Boliviassa!