Jere Haavisto johti sarjaa ennen Alavuden osakilpailua kolmenkymmenen pisteen erolla toisena olevaan Juuso Matikaiseen. Aamun aika-ajossa Haavisto kellotti nopeimman ajan 1,3 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Roni Kytöseen.

Päivän ensimmäisessä erässä Haavisto otti lähdön nimiinsä ja vei letkaa ottaen jo eroa takana tulleeseen Matikaiseen, kunnes seitsemännellä kierroksella Haavisto teki virheen radan loppuosalla. Vauhdikkaan alamäen jälkeen notkossa nuorukaisen jalat ottivat urassa maahan kiinni ja tämän jälkeen hän oli matkustajana.

Kaatuminen oli Haaviston omien sanojen mukaan kauden pahin, mutta mies selvisi onneksi säikähdyksellä tilanteesta ja lähti jatkamaan matkaa ratavarikon kautta. Vaikka kuljettaja säilyi tilanteessa ehjänä otti pyörä iskuja vastaan senkin edestä. Pyörän ohjaus oli pahasti vinossa, mutta mies onnistui kuitenkin ajamaan maaliin yhdeksäntenä.

Aamun aika-ajossa kilpailevan tallin Roni Kytönen piti hienoa vauhtia ollen aika-ajon toinen Jere Haaviston jälkeen, mutta Juuso Matikainen kaatui ensimmäisellä nopealla kierroksellaan ja oli aika-ajon neljäs.

Koko kauden lähdöissä kunnostautunut Matikainen otti hienon startin ensimmäisessä erässä ollen ensimmäisten mutkien jälkeen toisena ja Kytönen oli kuudentena. Matikainen nousi kilpailun kärkeen seitsemännellä kierroksella, kun kilpailun kärjessä ajanut Haavisto kaatui rajusti. Samaan aikaan Roni Kytönen oli onnistunut raivaamaan tiensä kolmanneksi.

Matikainen oli loppuerän kovaa kilpailua voitosta Kim Savasteen kanssa ja Kytönen Motorsportin kuljettaja piti pintansa ollen ruutulipulla ensimmäisenä. Roni Kytönen oli hienosti erän kolmas.

Toinen erä

Juuso Matikainen. Kuva Reeta Kulo.

Juuso Matikainen. Kuva Reeta Kulo.

Ennen toista erää tilanne ei ollut paras mahdollinen Haavistolle ensimmäisen erän kaatumisen jälkeen ja nuorukainen kärsi hieman pahoinvoinnista eikä pystynyt syömään kunnolla. Toisessa erässä Haavisto onnistui kuitenkin jälleen hyvin lähdössä ja oli ensimmäisen mutkan jälkeen toisena.

Nuorukainen nousikin kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella ja pystyi kontrolloimaan erää. Toisena ajanut Matikainen kiristi vauhtia hieman ennen erän puolta väliä, mutta Haavisto vastasi tähän ja ajoi selkeään erävoittoon.

- Ensimmäisessä erässä alku oli hyvää ajoa, mutta sitten lähti kyllä todella isot lipat. Kiitos valmentajalleni Jyrki Louhelle, että keho on fyysisesti hyvässä kunnossa ja kesti. Kauheasti ei tauolla naurattanut, kun meinasi olla vähän huono olo eikä ruoka maittanut. Toinen erä meni kuitenkin hyvin ja piste-ero on nyt kaksikymmentä pistettä ennen ensi viikonlopun Imatran päätösosakilpailua. Sieltä lähdetään tosissaan hakemaan uran ensimmäistä Suomen mestaruutta, Haavisto kertoi päivän jälkeen.

Päivän yhteistuloksissa nuorukainen oli kolmas.

Toisen erän startissa Kytönen Motorsportin Matikainen pisti vielä edellisestä paremmaksi ja sinkosi kilpailun kärkeen. Haavisto onnistui kuitenkin ensimmäisellä kierroksella ohittamaan Matikaisen ja ehti tekemään jo hieman eroa, kunnes Husqvarna-kuljettaja nosti hieman vauhtiaan ja ajoi Haaviston jo lähes kiinni. Aivan ei Matikaisen vauhti kuitenkaan riittänyt voittamaan Haavistoa ja Kytönen Motorsportin kuljettaja oli maalissa toinen. Roni Kytönen ajoi myös jälleen hienon erän ollen tällä kertaa lähdön jälkeen neljäntenä, mutta nousi jo ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi.

Kytönen ei aivan pystynyt vastaamaan kärkikaksikon vauhtiin, mutta ajoi hienon tuloksen päivästä ollen kaksi kertaa kolmas ja yhteistulosten toinen. Päivän yhteistulosten voittaja oli eräsijat yksi ja kaksi ajanut Kytönen Motorsportin Juuso Matikainen.

- Hyvä päivä Alavudella ja yhteistulosten voitto. SM-sarjassa ero kaventui kymmenellä pisteellä ja nyt ero on 20 pistettä. Viikon päästä Imatralla ajetaan kova kilpailu Suomen mestaruudesta, Matikainen kertasi päivän jälkeen.

Roni Kytönen nousi SM-pisteissä kolmanneksi ennen Imatran päätösosakilpailua. Mauno Hermunen ja Wiljam Malin olivat sivussa Alavuden osakilpailusta terveydentilansa vuoksi.

Päivän yhteistulokset:

  • 1. Juuso Matikainen 47p
  • 2. Roni Kytönen 40p
  • 3. Jere Haavisto 37p

SM-pisteet:

  • 1. Jere Haavisto 177p
  • 2. Juuso Matikainen 157p
  • 3. Roni Kytönen 134p