Confederate Motorcyclesin pääjohtaja Matt Chambers kertoi Los Angeles Timesille taannoin, että hänen yrityksensä ryhtyy valmistamaan moottoripyöriä yhteistyössä Santa Cruzissa toimivan sähkömoottoripyörävalmistaja Zero Motorcyclesin kanssa.

Chambers kertoi yrityksensä sähköisestä tulevaisuudessa Quailissa pidetyssä mp-tapahtumassa.

Confederate valmistaa äärimmäisiä limited edition moottoripyöriä. Sen keväällä julkistamaa mallia, FA-13 Combat Bomberia valmistetaan vain kolmetoista kappaletta. Merkin tekemien pyörien hinnat ovat olleet melkoisia, esimerkiksi Bomberin perusversiosta tilaajalla on ollut Yhdysvalloissa ilo maksaa 133 000 euroa.

Kunhan bensiinimoottorien katku on hälvennyt, tilalle saapuvan uuden sähköpyörämallin nimi on Hercules tuon kreikkalaisen tarusankarin kunniaksi. Pyörään tulee kaksi Zeron moottoria, joten tehoa pitäisi olla sitten mukavat 175 hevosvoimaa ja vääntöä uskomattomat 393 Newtonmetriä. Luvut ovat lähellä yli 2-litraisen turboahdetun modernin dieselin lukemia, joten niillä pitäisi kevyen pyörän livetä liukkaasti näkymättömiin.

Chambers kertoi voimanlähteen vaihdon syyksi sen, että merkki on vain mennyt niin pitkälle kuin mahdollista bensiinikäyttöisten moottorien kanssa. Esimerkiksi Bomberin teho on 150 hevosvoimaa ja vääntö 223 Nm, joten sekin jo kiihtyy yhtä nopeasti kuin melkein mikä tahansa moottoripyörä.

Confederate G2 P51 Combat Fighter.

Confederate G2 P51 Combat Fighter.

– Emme pääse sen pidemmälle, kolautimme päämme kattoon, joten se siitä, Chambers totesi.

Tuleva pyörä on hyvin Confederationmaisen näköinen luonnoksissa, mutta voimanlähde on sähköinen. Chambers vahvistaa, ettei pyörän nimi enää jatkossa ole Confederate. Jatkossa yrityksen nimi on Curtiss Motorcycles. Nimi on kunnianosoitus rakentelijalle, kilpa-ajajalle ja ilmailun edelläkävijälle Glenn Curtissille. Hän ajoi moottoripyörien nopeusennätyksiä ennenkuin aloitti ilmailu-uransa 1900-luvun alussa.

Osaksi nimenmuutos johtuu siitä, että sanalla Confederation on Yhdysvalloissa ikävä kaiku, joka johtaa aina maan sisällissodan vuosiin 1860-luvulle. Silloin Yhdysvaltain liittovaltiosta irtaantuivat Etelävaltiot, joista yksi muuten oli Alabama. Näiden Amerikan valtioliiton eli Etelävaltioiden virallinen nimi oli Confederate States of America. 

Alabamalaisen yrityksen nimi katsotaan näin suoraksi viittaukseksi siihen.

Chambers uskoo, että yritys on menettänyt asiakkaita ja siten myös tilauksia nimensä takia.

– Olemme menettäneet brändäystilaisuutemme, joten on aika laittaa brändi eläkkeelle. Kaikkiaan Confederate on tähän mennessä valmistanut 1300 moottoripyörää. Sillä on yhdeksän valmista moottoripyörää varastossa ja yritys valmistaa vielä 13 Bomberia ennen siirtymistään sähköpyöriin.

Aiheesta aiemmin:

Confederatelta uusi, mieletön 200 hevosvoiman P51 Combat Fighter

Confederatelta uusi ärjyistä ärjyin limited edition FA-13 Combat Bomber

Hellcat Speedster - unelmien pyörä tilattavissa nyt