Perussuomalaisten kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen kertoo Iltalehdelle olleensa tiistaina puolenpäivän jälkeen testaamassa moottoripyöräänsä lähellä kotiaan Viitasaarella.

Hän oli kokeillut pyörää, ja sitten se vain oli lipsahtanut ylinopeuden puolelle. Pyörän testaaminen puolestaan oli Hakkaraisen mukaan johtunut tämän 1000-kuutioisen BMW:n kytkimen rikkinäisestä johdosta(?), jota mies oli korjannut.

Hakkarainen oli ollut lyhyellä koeajolenkillä ilman moottoripyörän ajoasua, suojavarusteista vain kypärään pukeutuneena.

Kansanedustajalla oli huonompaa tuuria, sillä poliisi oli sattunut paikalle ja mitannut tälle nopeudeksi satasen rajoitusalueella 143 km/h. Ajokortti siirtyi saman tien poliisin haltuun. 

Hakkaraisen mukaan ajokortti on kuivumassa 6-12 viikkoa. Miehen tavoitteena on kuitenkin saada kortti nopeammin takaisin. Hän lupasi "tehdä siitä huomenna runoelman poliisille". 

Tosin perusteet ovat asialliset. Hakkarainen kulkee työmatkat Viitasaarelta eduskuntaan Helsinkiin omalla autollaan, sillä kotipaikkakunnalta on huonot kulkuyhteydet.