Bonhamsin huutokauppakamarin tiedotteen mukaan kyse on yksi tärkeimmistä Vincenteistä kautta aikojen. Pyörällä on tehty useita Australian nopeusennätyksiä ja voitettu monia kisoja. Vuosimallin 1951 Vincent Black Lightningin omistaja ja kuljettaja oli Jack Ehret.

Pyörän numero on 7305, ja se on tehty erikoistilauksesta ja viety uutena Australiaan Tony McAlpinen toimesta. Mikäli nämä tiedot eivät vielä lämmitä, niin pyörä on yksi 30:sta koskaan Stevenagen tehtaassa Englannissa valmistetusta Vincent Black Lightningista.

Vincent Black Lightning.

Rakentamisen aikoihin toinen hyvin tunnettu Vincent, lempinimeltään "Gunga Din" oli niinikään työn alla tehtaalla. Kun molemmat pyörät oli saatu valmiiksi, ne pantiin kisaamaan keskenään lentokentällä. Kerrotaan, että McAlpinen pyörä oli 30 jaardia edellä Gunga Diniä, ja tehtaan ennätyskirjat kertoivat myöhemmin nopeudeksi yli 130 mailia, 209 kilometriä tunnissa kolmosvaihteella.

Tärkeintä kuitenkin oli, että 1953 Ehret murskasi voimassaolevan Australian nopeusennätyksen pyörällä saavuttaessaan 141,5 mph, 227,6 km/h keskinopeuden. Ehretin omistuksessa Black Lightning riensi voitosta voittoon Australiassa, ja tuli tunnetuksi ympäri maapallon.

Ehret näyttämässä, millainen ajoasento hänellä oli ennätysajoissa.

Rollie Free ja Marty Dickerson, molemmat legendoja Vincent-maailmankaikkeudessa, tunsivat tämän pyörän ja Ehretin saavutukset, kertoo Ben Walker, Bonhamsin moottoripyöräpuolen johtaja. –  Freen ajaman "Bathing Suit’ -pyörän jälkeen tämä Ehretin pyörä on todennäköisesti kaikkein tärkein olemassa oleva Black Lightning, ja edustaa poikkeuksellista tilaisuutta hankkia yksi maailman halutuimmista moottoripyöristä.

Pyörä on alkuperäisessä ja toimivassa kunnossa, ja se oli Ehretin omistuksessa miltei 50 vuotta. Pyörä myydään Bonhamsin Las Vegasin huutokaupassa 25. tammikuuta Rio Hotel & Casinossa.

Lisätietoja Bonhamsin sivuilta

Ehret testaamassa Castlereaghin kiitoradalla lokakuussa 1952. Nopeus 132 mailia, 212,4 km/h.

Todistus ennätyksestä.

Vincent Black Lightning.

Jack Ehret.

Vincent Black Lightning.