Ducatin omistaa VW:lle kuuluva Audi, mutta myynti edellyttää Volkswagenin hallituksen hyväksyntää. Dealer Newsin mukaan ammattiliittojen johtajilla on puolet 20:stä hallituspaikasta, ja nämä ovat voimmakkaasti vastustaneet myyntiä riippumatta siitä, millä hinnalla se saataisiin toteutettua.

Kevään ja kesän mittaan useiden eri yritysten on julkisuudessa huhuttu olleen kiinnostuneita noin 1,5 miljardin euron arvoiseksi arvioidun Ducatin ostamisesta. Volkswagenin antamien tietojen mukaan näitä ovat olleet mm. Polaris Industries, italialainen Benetton, aiempi Ducatinomistaja owner Investindustrial, Bain Capital ja PAI Partners.

Lisäksi mm. Harley-Davidsonia oltiin liittämässä Ducatin ostajakuntaan, samoin monia intialaisia moottoripyörävalmistajia. Harley-Davidson perääntyi hankkeesta kesän mittaan.

Ducatin myyntikiemuroiden taustalla on Volkswagen-konsernin kärähtäminen dieseleiden päästöarvojen väärentämisestä, joka on tuonut sille tuntuvia korvausvaateita. Moottoripyörävalmistajan myynnillä olisi haluttu kerätä rahaa kassaan.