Oheisessa kuvassa sekä linkittämässämme videossa kilpa-ajaja Luiz Franchi törmää Jeremy Whitehurstin perään maalilinjan ylityksen jälkeen Superstock-kisassa New Jerseyn Motorsports Parkin radalla.

Törmäyksessä Franchin Yamaha R1 tekee täyden voltin ja mies itse lentää ohjaustangon yli ja putoaa radalle. Hänen kypäränsä sinkoaa hänen päästään miltei välittömästi ja mies liukuu rataa pitkin selällään.

Onni onnettomuudessa, että Franchin suojaton pää ei kolahda mihinkään, ja että miehellä on kisakuljettajan laadukas ajovarustus yllään nahkapukua, ajohanskoja ja saappaita myöten. Muuten jälki olisi voinut olla tuhoisaa.

Tilanne näyttää Franchin virheeltä, mutta videon teksteissä Whitehurst ottaa syyn tapahtuneesta niskoilleen. Hän syyttää itseään siitä, että on hiljentänyt liian nopeasti maalilinjan ylitettyään. Pelkkä kaasun päästö pudottaa vauhtia nopeasti. Franchi ei osannut odottaa tätä, ja siksi törmäys tapahtui. 

– Tämä oli paljon enemmän minun syytäni kuin olin alunperin ajatellut, Whitehurst kertoo. – En tajunnut, että päästin kaasun päältä maalilinjan jälkeen. Otan vastuun tapahtuneesta ja pyydän anteeksi Luiz Franchilta.

Franchin kypärän hihna oli ollut tilanteessa kiinni, kertoo The Drive, mutta siitä huolimatta se irtosi hänen päästään. Voi olettaa, että kypärä on ollut liian isokokoinen, tai sitten hihna on ollut hieman liian löysällä.

Kypärän pitäisi olla niin väljä, että saat sen päähäsi, mutta ei niin tiukka, että se estäisi verenkiertoa. Toinen opetus asiassa taitaa olla se vanha: ei äkkinäisiä yllättäviä liikkeitä radalla.

Videon voit katsoa täällä