Icon Airframe Statistic -kypärän käyttäjä lukeutuu todennäköisesti siihen joukkoon, joka uskoo turvavarusteiden käyttöön, ja pitää täysiä ajovarusteita sekä helteillä että lyhyillä ajomatkoillakin. Hän myös lienee varsin valmis seisomaan oman näkemyksensä takana. Turvakouluttajien mielestä kunnon ajovarusteiden käyttö onkin ainoa järkevä vaihtoehto, mikäli aikoo ajaa moottoripyörällä vielä vanhanakin.

Kypärän hinta Yhdysvalloissa on 390 dollaria. Ainakaan pikaetsimisellä emme löytäneet Iconin varusteille kotimaista maahantuojaa, mutta valmistajan kotisivuilta löytyvät ne kaupata ainakin jenkeissä, mistä kypärää voi ostaa. Samaa kolmikomposiittikuorella varustettua kypärämallia saa myös ilman turvaviestejä varsin monissa eri väreissä.

Kalloniskumallit kertovat karua asiaa

Kypärässä on viipaloituna vähän samaan malliin kuin ruhojen lihanleikkausmalleissa eri alueet päässä, ja niissä on kerrottu kunkin alueen todennnäköinen prosentti, mikä sillä on joutua päähän kohdistuneen iskun kohteeksi.

Mielenkiintoista on, että suoraan ylhäältä päin päälaelle osuvat iskut ovat epätodennäköisimpiä, niiden mahdollisuus on vain 0,4 prosenttia. Suurimmat todennäköisyydet puolestaan on leuan molemmilla sivuilla. Yhteensä ne vastaavat noin kolmanneksesta päähän kohdistuvista iskuista. Varmaankin syy, miksi kokokypärä on niinikään turvakouluttajien suosittelema avokypärän sijaan.

Olipa sitten mitä mieltä hyvänsä kypärän ja turvavarusteiden käytöstä, tämä kypärä varmasti herättää keskustelua kantajansa ja muiden välillä.