Viime vuonna onnettomuuden jälkeen Zef Eisenberg vietti kolme kuukautta sairaalassa 11 murtuneen luun ja 18 tuntia kestäneen leikkauksen jälkeen. Hänellä on tällä hetkellä niin paljon titaania kehossaan, että hänen ystävänsä ovat ristineet hänet tosielämän "Iron Maniksi".

Zef on ollut mukana moottoripyöräilystunttibusneksessa 18-vuotiaasta, ja viime vuonna hän saavutti uuden maailmanennätyksen 376,75 km/tunnissa mailin matkalla yhteen suuntaan ajettuna. Ajanotosta vastasi UK Timing Association, UKTA.

Zefin ajoneuvo on tarinan arvoinen sinänsä, sillä se on Rolls Roycen helikopteriturbiinilla varustettu MadMax-moottoripyörä. Tielaillisen pyörän teho on 564 hevosvoimaa, ja se on rakennettu hänen työpajassaan Guernseyssä. 

Hintaa pyörälle on kertynyt yli 380 000 euroa, ja sen kehitystyö ja rakentaminen kesti viisi vuotta.

Zef Eisenberg Elvingtonissa.

Onnettomuudesta puhuessaan Zef toteaa, että hän on kiitoksen velkaa.

– Paljon kiitoksia Straightlinersin miehistön ammattimaiselle ja nopealle toiminnalle, paikalla olleelle hätäensiapupalvelulle sekä Leedsin sairaalalle, että olen elossa tänään. Suurin haasteeni toipumisessa on ollut säilyttää usko ja luottamus siihen, että paranen. On ollut suunnattomien henkisten ponnistusten takana, että olen aina katsonut eteenpäin ja ollut positiivinen, kun mieli on ollut maissa. Tämä lisättynä muutamaan tuntiin kuntoutusta ja fysiatrista hoitoa joka päivä, on mahdollistanut laittamaan taas tohtorit loitolle eikä ainoastaan kävelemään ja ajamaan moottoripyörillä jälleen, vaan myös omistautumaan rakkaudelleni ja intohimolleni, moottoripyörällä kilvanajolle.

Eisenberg onnettomuutensa jälkeen sairaalassa.

Straightlinersin Top Speed Weekend on samanlainen ennätystenmurskaustapahtuma kuin Bonnevillen nopeusviikot Yhdysvalloissa. Kustannukset ovat vain alhaisemmat ja paikka, Elvingtonin lentokenttä Nort Yorkshiressä Englannissa, on paljon helpommin ja mukavammin saavutettavissa, muistutetaan järjestäjän tiedotteessa.

Tapahtuma järjestetään ensi viikonloppuna 16. ja 17. syyskuuta. Mukana on myös alaraajahalvaantunut Talan Skeels Piggins, joka pyrkii Nottinghamin yliopiston suunnittelemalla ja rakentamalla sähkömoottoripyörällä ennätysten kimppuun. Viime Straightlinersin tapahtumassa hän ylsi pyörällään 254 kilometrin tuntinopeuteen.

Aiheesta aiemmin:

Tämä pyörä on tehty asvaltin rullaamiseen: MadMax-tiimin Eisenberg V8, 500 hv.

Zef Eisenberg pisti 542 hv turbiinimoottoripyörällään nopeusennätyksen uusiksi

Eisenberg vauhdissa.