MM-kuskit johdossa Mäntsälän Enduron SM-osakilpailuun

Enduron SM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan lauantaina Mäntsälässä Kärhänlenkin merkeissä. Luvassa on tälläkin kertaa haastava kilpailu. Kaikki kärkinimet ovat ilmoittautuneet mukaan saalistamaan SM-pisteitä. Suurin huomio keskittyy luokkajohtajiin: maailmanmestari Eero Remes pitää nimissään E1-luokkaa, kauden MM-avauksen voittanut Antti Hellsten johtaa E2-luokkaa ja MM-mitalisti Marko Tarkkala on kärjessä E3-luokassa.

Kilpailuun on ilmoittautunut 164 kilpailijaa: A-luokkiin 42 kilpailijaa, B-luokkiin 32, C-luokkiin 48, Classiciin 14, kuntoluokkaan, V40- ja V50-luokkiin kaikkiin 8 ja V60-luokkaan neljä kilpailijaa.

Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille klo 9.18.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/sm-enduron-pistetaisto-kiihtyy-mm-kuskit-tahdittavat-karhanlenkkia

La 16.09. Enduro, SM, Mäntsälä. Kilpailukeskus: Hyllyväntie 6-8, 04600 Mäntsälä

Trialin SM-finaali Tervakoskella lauantaina

Ratamestari Jukka Kuusinen seiskajakson kynnyksen juurella. Kyseistä kynnystä ei ennen ole kilpailussa ylös ajettu. Kuva: Tervakosken Moottorikerhon tiedotus

Trialin SM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan Tervakoskella ampumaradan ympäristössä lauantaina. Viime vuosista poiketen nyt ajetaan kolme jaksoa kilpailukeskuksen vieressä olevilla “haulikkorinteen kallioilla”, joissa ei ole päästy kisaamaan SM-tasolla moneen vuoteen. Eliitin Suomen mestaruuden varmisti itselleen jo kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa HäMK:n Timo Myöhänen. Kahden edellisen vuoden Tervakosken osakilpailun voittaja Jussi Haapanen on sarjassa toisena selvällä piste-erolla kolmantena olevaan MP-Taidon Leevi Lindqvistiin. Sarjan kannalta jännittävin taistelu nähdäänkin himmeimmästä mitalista, vain kuusi pistettä Lindqvistin perässä on K-SMK:n Jere Karjalainen.

Kilpailu alkaa klo 10. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/trialin-sm-finaali-ajetaan-tervakoskella-lauantaina

La 16.09. Trial, SM, SM6, Tervakosken Ampumarata, Ampumaradantie, Tervakoski

Speedwayn SM-liiga päätökseen Porin finaalissa

Porin Nopea Racingin Kjastas Puodzuks ajoi maksimipisteet joukkueen varmistellessa mestaruutta Hyvinkäällä maanantaina. Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn SM-liigan kausi 2017 ratkeaa neljän kuukauden odotuksen jälkeen, kun sarjan neljä parasta joukkuetta kohtaavat Yyterin radalla lauantaina. Kausi lähti käyntiin Varkauden Ankkureiden komennossa, kun Porin Nopea Racingin urakka alkoi vasta kauden kolmannesta ottelusta. Ankkureiden etumatkan kiinniotto alkoi porilaisilta välittömästi, ja viime otteluissa se on kääntynyt karkumatkan kasvattamiseksi. Yyteriin tultaessa eroa on jo useampi sarjapiste, mutta se ei estä kuljettajia tarjoamasta katsojille hienoja ajosuorituksia kauden päätösottelussa.

Speedwayb SM-liigan sarjatilanne 9/10 11.9.2017

  • 1) Porin Nopea Racing 7 ottelua (+270 eräpistettä) 34 sarjapistettä
  • 2) Ankkurit 7 (+251) 30
  • 3) Wasamat 17″ 7 (+197) 25
  • 4) Kotkat 7 (+128) 17
  • 5) Sand Blowers 8 (+117) 17.

Kauden päätösottelu alkaa ajajaesittelyllä kello 15.00.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/speedway-sm-liigakauden-paatosottelu-lauantaina-porissa

La 16.09. Speedway, SM, Suomen Cup, Pori. Yyterin Speedwayrata, Vauhtimontuntie 1, Pori

Naisten motocrossmestaruus ratkaistaan Orimattilassa

Edellisessä osakilpailussa loukkaantunut Ria Virtanen on nyt Suomen Cupin pisteissä toisena Maarit Mäkisen noustua johtoon. Kuva: Pasi Virtanen

Orimattilan Moottorikerho isännöi viikonloppuna kaksipäivästä motocrossin MX-Liiga-kilpailua, joka päättää kauden 2017 henkilökohtaiset motocrosskilpailut. Lauantaina ratkeaa naisten Suomen Cupin mestari, jolloin ajetaan myös kansalliset luokat MX65 ja MXC/B. Naisten luokkaa koko kauden dominoinut Ria Virtanen loukkaantui Porin osakilpailun ensimmäisessä erässä, eikä osallistu finaaliin. Suomen Cupin mestaruudessa on nyt vahvimmin kiinni Maarit Mäkinen. Virtanen on toisena yhdeksän pisteen päässä. Suomen Cupin pronssissa on kiinni Laura Kurkinen, jonka niskaan tosin hengittää vain kuuden pisteen päässä Vilma Jarkkola.

Sunnuntaina 17.9. kisataan kansallisissa luokissa MXH, MX125 ja MXB.

Molempina päivinä yleisölle on vapaa pääsy.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/naisten-motocrossmestaruus-ratkeaa-viikonloppuna-orimattilan-mx-liigassa

La-su 16.-17.09. Motocross, Suomen Cup, Kansallinen (Liiga), Orimattilan Motocrossrata, Kangasvuokontie 14, Orimattila

MM-kilpailut

Kallio Racing podiumtaistoon Portugaliin

Kallio Racing juhlisti ensimmäistä voittoaan Saksan Lausitzringillä. Kuva: Kallio Racing

Kallio Racing palaa kilparadoille tulevana viikonloppuna Portugalin Portimaossa. Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa Supersport 600- ja 300-luokissa kisaava suomalaistiimi otti historiallisen voiton Lausitzringillä viime osakilpailussa, Sheridan Moraisin ajaessa nopeimpana ruutulipulle SSP 600 -luokassa. Voitto WSSP-sarjassa oli kautta aikain ensimmäinen suomalaistiimille sekä myös miehelle itselleen. Etelä-Afrikkalainen Morais on kolmantena sarjataulukossa, 20 pisteen erolla kärkipaikkaa pitävään Ranskan Lucas Mahiakseen. Viime osakilpailuun saapuneet Yamahan uudet pyörät toivat selkeästi lisävauhtia sekä Moraisille että tallikaveri Niki Tuulille, joka on MM-pisteissä sijalla 11. Minimoto Stock -luokan Suomen Cupin mestaruuden juuri voittanut Kimi Patova jatkaa kilpailuaan WSSP 300 -luokassa Kallio Racingin väreissä yhdessä Brasilian Renzo Ferreiran kanssa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kallio-racing-podiumjahtiin-portugaliin-mm-sarjan-karkikamppailu-kay-kuumana

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: www.worldsbk.com

Kunnakset sivuvaunucrossin MM-finaaliin Hollantiin

Riku ja Lari Kunnas ovat matkalla uransa parhaaseen MM-sijoitukseen, kun tulevana viikonloppuna ajetaan sivuvaunucrossin kauden finaali Hollannissa. Kuva: WSC Sidecarcross

Motocrossin sivuvaunuluokan MM-finaali ajetaan viikonloppuna Hollannin Markelossa. MM-pisteissä sijalla 14 olevat Sidecarcross Team Kunnas -tiimin Riku ja Lari Kunnas olivat tyytyväisiä vauhtiinsa viime viikonlopun Saksan osakilpailussa ja Helsingin Moottorikerhoa edustava kaksikko lähtee hyvillä mielin kauden viimeiseen koitokseen.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kunnakset-positiivisin-mielin-viikonlopun-mm-finaaliin

17.09. Motocross, MM, Sivuvaunut, Markelo, Hollanti

Räikkösen motocross-tiimillä mahdollisuudet MM-pronssiin kauden finaalissa

Tiimipäällikkö Antti Pyrhösellä on syystäkin aihetta hymyyn: Kaikki suomalaistallin kolme kuljettajaa ovat MM-pisteissä kymmenen parhaan joukossa ennen kauden finaalia. Kuva: Ice1Racing

Maaliskuussa Qatarista startannut motocrossin MM-kauden finaali ajetaan tulevana viikonloppuna Ranskassa. Kun takana on 18 osakilpailua, on Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen luotsaamalla Rockstar Energy Husqvarna Racing -tiimillä pullat hyvin uunissa. Kaikki suomalaistiimin kuljettajat ovat MXGP-luokassa kymmenen parhaan joukossa ja tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on vahvasti kiinni MM-pronssissa. Luokan maailmanmestariksi kruunattiin jo edellisessä osakilpailussa Italian Antonio Cairoli, jolle mestaruus oli jo yhdeksäs. Miehen tiimikaveri Hollannin Jeffrey Herlings nappasi MM-hopeaa. Gautierin MM-pronssia voi enää uhata Belgian Clement Desalle, joka on 27 pisteen päässä ranskalaisesta.

Lisätietoa ja maksullinen liveseuranta: www.mxgp.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/raikkosen-tiimin-rookie-kuljettaja-loisti-assenissa

17.09. Motocross, MM, EM, MXGP, MX2, EMX250, EMX300, Villars-sous-Écot, Ranska