Motocrossin joukkuemestaruudet ratkotaan Miehikkälässä – ennätysmäärä osallistujia

Tulevana viikonloppuna Suomen motocrossparhaimmisto kokoontuu Miehikkälään kisaamaan kerhojoukkueiden suomenmestaruuksista. Kilpailuun on ilmoittautunut ennätysmäärä kilpailijoita, reilu sata kolmimiehistä joukkuetta ratkovat mestaruudet neljässä kilpailuluokassa.

Kansalliset luokat MX65 ja MXV kisaavat lauantaina 23. syyskuuta ja kansallinen MXC sekä SM-pääluokka puolestaan sunnuntaina 24. syyskuuta.

Kilpailuerät lauantaina alkaen klo 9.30 nonstop-aikataululla klo 17 asti ja sunnuntaina klo 10.30-16.00.

Liput: 10 €/pvä/hlö, 15€/vkl/hlö, alle 15-v. Ilmaiseksi. Lipun hinta sisältää käsiohjelman. Yleisöparkki Taavetintiellä, josta kävelymatka radalle 200m.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/motocrossin-ulkoratakausi-paattyy-viikonloppuna-miehikkalassa

La-su 23.-24.09. Motocross, SM, Kansallinen, SM-Kerhojoukkueet, Miehikkälä. Miehikkälän motocrossrata, Pulakorventie 57.

Mika Kalliolla erittäin tärkeä näytönpaikka Aragonissa

Mika Kallio. Kuva: Vesa Koivunen

KTM:n testikuljettaja Mika Kallio kisaa viikonloppuna kolmatta kertaa villillä kortilla tämän kauden aikana, kun vuorossa on MotoGP-sarjan kauden 14:s MM-osakilpailu Espanjan Aragonissa. Suomalainen löi Itävallan osakilpailussa selkeällä erolla KTM:n tehdaskuljettaja Bradley Smithin ja mikäli hän pystyy nyt samaan Aragonissa, aikoo KTM miettiä Kallion ja Smithin roolien vaihtamista ensi kaudelle. Aragonin rata ei kuitenkaan ole testeissä sopinut KTM:n pyörälle Itävallan Red Bull Ringin lailla, joten todennäköisesti KTM:n kotikilpailun huimaa suoritusta ei tulla nyt näkemään kenenkään oranssisen kuskin toimesta.

Moto3-luokassa kisaava Patrik Pulkkinen lähtee innoissaan Aragonin radalle, joka on hänelle jo entuudestaan tuttu. MM-debyyttikauttaan ajava 16-vuotias on tällä hetkellä luokan pisteissä sijalla 35. Ajo Motorsportin Moto3-luokan kuljettajat löytyvät sijoilta 13 (Bo Bendsneyder) ja 20 (Niccolo Antonelli). Moto2-luokassa suomalaistiimin portugalilaiskuljettaja Miguel Oliveira on neljäntenä 14 pisteen päässä MM-pronssista ja Etelä-Afrikan Brad Binder pitää sijaa 13.

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää maksullinen C More -kanava.

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: www.motogp.com

23.-24.9. MotoGP Aragon, Espanja, MotorLand Aragon

Enduron MM-sarja matkaa Iso-Britanniaan

Eero Remes. Kuva: ABC Communication

Enduron MM-sarjan kauden seitsemäs ja samalla toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu kaasutellaan tulevana lauantaina ja sunnuntaina Englannin Hawkstone Parkissa. E2-luokassa kisaava Eero Remes on kiinni MM-pronssissa pistein 237, luokkaa johtaa Espanjan Jamie Garcia pistein 267 ja toisena on Iso-Britannian Jamie McCanney pistein 261. Itävallan Pascal Rauchenecker on haalinut 204 pistettä ja on näin 33 pisteen päässä Remeksestä.

Kytönen Motorsportilta saarivaltioon matkaavat E2-luokassa sijalla seitsemän oleva Henric Stigell ja loukkaantumisten takia sivussa kilpailuista ollut Eemil Pohjola, joka on Enduro Junior -luokassa sijalla 18. Enduro Youth -luokassa sijalla neljä, tasapistein MM-pronssisijaa pitävän Ruy Barbosan kanssa oleva Hugo Svärd joutuu valitettavasti jäämään Suomeen kuumeen takia.

Lue lisää: https://www.moottoriurheilu.tv/enduron-mm-sarja-jatkuu-englannissa-kytonen-motorsportin-stigell-ja-pohjola-viivalle/

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: endurogp.org

Livetulospalvelu: www.enduro-live.info

23.-24.09. Enduro, MM, EGP, E2, EJ, EY, Hawkstone Park, Iso-Britannia

Suomi vahvalla joukkueella maaradan MM-kisaan Hollantiin

Jesse ja Appe Mustonen Kuva: Timo Eronen

Maaradan joukkue-MM-kilpailu ajetaan viikonloppuna Hollannin Rodenissa. Suomea paikalla edustavat 22-vuotias Jesse Mustonen, joka on myös joukkueen kapteeni, 27-vuotias Aki-Pekka (Appe) Mustonen sekä 30-vuotias Aarni Heikkilä. Joukkueen johtajana toimii Miia-Maria Vepsäläinen. Vastassa Suomella on kovia joukkueita ja kisassa tullaan näkemään joukkueiden vahvistuksena ammattitason speedwaykuljettajia. Suomen joukkueen vahvuus on Jesse Mustonen, joka on ajanut loistavan kauden maaradalla ja myös selvittänyt tiensä vuoden 2018 MM-sarjaan.

24.09. Maarata + ruohorata, MM, Team Long Track Final, Roden, Hollanti