Poliisin tiedote uutisesta on sanasta sanaan seuraavanlainen:

"Moottoripyöräilijä pakeni poliisia Oulussa

Lauantai-iltana kahdeksan jälkeen Oulun poliisin liikennepartio mittasi tutkalla moottoripyörälle nopeudeksi 158 km/h:ssa Haukiputaantiellä. Moottoripyöräilijä ei noudattanut poliisin pysäyttämismerkkejä vaan jatkoi pakoaan kovaa ylinopeutta ajaen. Moottoripyöräilijä menetti ajoneuvonsa hallinnan Häyrysentien ja Putaankyläntien risteyksessä ja suistui ojaan.

Moottoripyörä vaurioitui ulosajossa pahoin. Yli 40-vuotias poliisin ennestään tuntema kuljettaja vietiin ambulanssilla Oys:aan tarkastettavaksi.

Moottoripyöräilijän epäillään syyllistyneen tapauksessa; törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen."

Keskisuuren suomalaisen maakuntalehden otsikko vastaavasta uutisesta: 

"Moot­to­ri­pyö­räi­li­jä pakeni poliisia ja suistui ojaan Oulussa - epäillään rat­ti­juo­pu­muk­ses­ta ja huu­mausai­ne­ri­kok­ses­ta".

Kyse oli yli 40-vuotiaasta miehestä, joka oli ennestään poliisin tuttu, ja jolla ei ollut oikeutta - siis ajokorttia - ajaa moottoripyörää.

Uutisointi on vuodesta toiseen ollut samanlaista sekä poliisin tiedotteissa että median tiedotteita lainaavassa otsikoinnissa. Mies ei siis ole moottoripyöräilijä, vaan joku, joka on mahdollisesti kännissä ja pöllyssä ajanut moottoripyörällä.

Meidän tavallisten perusmoottoripyöräilijöiden nimissä voisimme varmasti kauniisti pyytää, että otsikoinnissa tehtäisiin selvä ero wannabe- ja oikeiden moottoripyöräilijöiden välillä.

Perusmoottoripyöräilijä kun yleensä on kohtuullisen nuhteeton ja noudattaa useimmiten liikennesääntöjä - jo pelkästään sen takia, että säilyisi tuossa sumpussa, jota yleensä liikenteeksi kutsutaan, hengissä.

Joten haluaisimme, että moottoripyöräilijöistä puhuttaessa puhuttaisiin moottoripyöräilijöistä ja sitten taas kun on kyse joistain muista, joistain muista, ettei meitä mustattaisi harrastajakuntana yhtään entistä enempää.