Viime viikonloppuna oli siis viimeinen kerta, kun Kuninkaallisten viestintäjoukkojen valiokuljettajat esiintyivät. Stunt-kuljettajat ovat olleet alunperin viestijoukkojen vapaaehtoisia moottoripyörälähettejä.

White Helmets on vuosikymmenten aikana esiintynyt miljoonille katsojille ja helpottanut siten omalta osaltaan armeijan rekrytointeja.

White Helmets.

Viimeistä näytöstä oli katsomassa monia sotaväen veteraaneja mukaan lukien 101-vuotias Walter Pritchard ja 94-vuotias Lewis Banham. Molemmat toimivat viestijoukkojen moottoripyörälähetteinä toisen maailmansodan aikaan. Banham esiintyi White Helmetsien mukana Madison Square Gardenissa, kun oli vielä aktiivipalveluksessa ja esitti pettymyksensä ryhmän lopettamisen vuoksi.

Päätös lakkauttaa tiimi heijastaa Kuninkaallisten viestijoukkojen uutta lähestymistapaa digitaaliteknologiaan ja cyber-sodankäyntiin 21. vuosisadalla. 

White Helmets. Sopii yrittää perässä.

Tiimin jäsen korpraali Dayne Ryan Lancashirestä liittyi Valkokypäriin kaksi vuotta sitten.

– Tämä on ollut fantastista, ja erilainen kuin mikään muu tehtävä armeijassa. Esiinnymme kaikkialla, tapaamme paljon ihmisiä ja ajamme areenoilla, joiden katsomoissa on tuhansia ihmisiä, Ryan kertoo. – Ennen tätä vaihetta urallani en ole koskaan todella ollut kiinnostunut moottoripyöräilystä tai moottoriurheilusta, tämä oli vain jotain sellaista, jossa halusin koetella itseäni. On ollut todella suuri kunnia olla osa White Helmetsejä ja on todella erityistä esiintyä viimeisen kerran Prestonissa.

White Helmets.

Armeijan edustajan mukaan Viestintäjoukot ovat tulleet todella pitkän matkan niistä ajoista, jolloin viestejä kuljetettiin taistelukentillä moottoripyörillä. 

– Tässä digiajassa joukot käyttävät viimeistä huutoa olevaa teknologiaa saadakseen elintärkeät tehtävänsä suoritettua.

Asiasta kertoi ensin Rideapart. White Helmetsin kotisivulle pääset tästä ja Facebook-sivulle tästä. Viime mainitulla kannattaa erityisesti vierailla, sillä siellä on paljon mielenkiintoisia videoita.

Pyörinä Valkokypäŕien 30 jäsentä ovat käyttäneet - tietenkin - 750-kuutioisia Triumpheja.

White Helmets harjoituksissa.