Voittaako maailmanmestari Suomen mestaruuden? Enduron SM-finaali Sysmässä

Enduron Suomen mestaruudet ratkotaan viikonloppuna Sysmässä, jossa ajetaan XIX Mynnilä SM-Enduro. Kaikkien luokkien tittelit ovat vielä avoinna, joten luvassa on erittäin jännittävä kauden finaali. E1-luokan johdossa reitille starttaa hallitseva maailmanmestari, Tuusulan Moottorikerhon Eero Remes, E2-luokan mestaruudesta on luvassa erityisen tiukka kamppailu, kun vain kaksi pistettä erottaa Vantaan Moottorikerhon Antti Hellsteniä ja Jämsän Seudun Moottorikerhon Eemil Pohjolaa. E3-luokkaa pitää hallussaan MM-mitalisti, Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Marko Tarkkala.

SM-luokat starttaavat reitille klo 11.25 ja saapuvat maaliin klo 17.21.

Aikataulu ja katselupaikat: www.symk.org/katsojille

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/enduron-suomen-mestaruuksista-luvassa-kovaa-vaantoa

La 30.09. Enduro, Joukkue-SM, Sysmän MK. Sysmän Yhtenäiskoulu, Väihkyläntie 9, Sysmä, opasteet teiltä nro 413, 314, 410.

MM-kilpailut

Suomen motocross-joukkue nälkäisenä Iso-Britanniaan

Jere Haavisto. Kuva: Reeta Kulo

Motocross-kauden huipennus, joukkueiden MM-osakilpailu Motocross of Nations kisataan Iso-Britannian Matterly Basinissa tulevana viikonloppuna. Joukkuekilpailu on järjestetty vuodesta 1947 ja sitä pidetään maailman kovatasoisimpana motocross-kilpailuna. Suomen joukkue lähtee taistelemaan jatkopaikasta nuorella joukkueella, johon kuuluvat Juuso Matikainen (MXGP), Kim Savaste (MX2) ja Jere Haavisto (Open). Suomen tavoitteena on päästä lauantain karsintaeristä jatkoon A-finaaliin, eli 20 parhaan joukkoon.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/suomen-motocrossjoukkue-tikissa-iso-britanniaan-finaalipaikka-on-mahdollinen

01.10. Motocross, MM, Motocross of Nations, Matterley Basin, Iso-Britannia

Kallio Racing MM-pistejahtiin Ranskaan

Niki Tuuli #66 & Sheridan Morais #32 Kuva: Philippe Damiens

Supersportin MM-sarjassa on vuorossa kauden kymmenes ja kolmanneksi viimeinen osakilpailu, joka ajetaan Ranskan Magny Coursin radalla. Kallio Racingin etelä-afrikkalaiskuljettaja Sheridan Morais, joka on ainoa jokaisessa kilpailussa MM-pisteille yltänyt kuljettaja, on kolmantena ja Niki Tuuli on sijalla 13. Morais on 31 pisteen päässä kärjestä ja pisteitä on jaossa kolmesta osakilpailusta vielä 75. Niki Tuuli on päässyt taas vauhdin makuun ja mikäli suomalainen pystyy pitämään itsensä pystyssä maaliviivalle saakka, voidaan häneltäkin odottaa kovaa tulosta. Myös suomalaistiimin Supersport 300 -luokan kuljettajat Kimi Patova ja Renzo Ferreira kisaavat Ranskassa.

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: www.worldsbk.com

30.9.-1.10. Supersport, Ranska