Tuulen kausi on ollut alkuun ankea, mutta nyt palaset loksahtivat kerralla kohdalleen: nuori mies ajoi ensin eilen paalupaikan ja kuittasi tänään kisan voiton.

Mies päivitti Facebook-sivulleen seuraavaa:

"Nyt on hyvä fiilis vihdoin! Koko viikonloppu meni nousujohteisesti. Kisaan lähdettiin hakemaan hyvää sijoitusta ja sieltähän se tuli. Tuloksena ensimmäinen voitto MM-sarjassa! 🏆 Pidettiin laaditusta suunnitelmasta kiinni ja tehtiin kilpailuun oikea rengasvalinta. Rentouden kautta tuli varmuus ja se näkyi kisassa, tasainen veto alusta loppuun järkevällä ajolla! Paras kilpailu urallani ja se tuli oikeaan aikaan!

Iso kiitos tiimille, kova työ tuotti nyt tulosta!  Tästä on hyvä jatkaa! #66"

Historian siipien havinaa Kallio Racingille

Kallio Racing ja Niki Tuuli tekivät historiaa tänään sunnuntaina ottamalla voiton World Supersport -luokan Ranskan osakilpailussa, joka ajettiin omaleimaisella Magny-Cours radalla. Osakilpailuvoitto oli tiimin toinen, kuljettajan ensimmäinen ja kruunasi Kallio Racingin huikean viikonlopun Ranskassa.

Viikonloppuna kirjoitettiin kolme uutta sivua Suomen ratamoottoripyöräilyn historiankirjoihin:

1. Kallio Racing otti World Supersport -luokan osakilpailun aika-ajoissa sekä paalupaikan että kakkosruudun.

2. Niki Tuuli on ensimmäinen suomalainen kuljettaja, joka on ottanut World Supersport -luokassa paalupaikan.

3. Niki Tuuli on ensimmäinen suomalainen kuljettaja, joka on voittanut World Supersport -luokan osakilpailun.

Kallio Racing ja kuljettajat World Supersport luokassa, suomalainen Niki Tuuli ja Etelä-Afrikkalainen Sheridan Morais, tekivät hartiavoimin töitä läpi viikonlopun Ranskan World Superbike osakilpailussa. Niki Tuuli näytti varmoja otteita ja piti hyvää vauhtia jo vapaissa harjoituksissa. Historiaa kirjoitettiin lauantain Superpole2 aika-ajoissa, kun Tuulille kellotettiin session nopein ratakierros, joka vei miehen ensimmäiselle WorldSSP luokan paalupaikalleen.

Koko kauden vahvoja esityksiä antanut Morais ja tiimi tekivät hurjasti töitä pyörän säätöjen kanssa ja mies keikkuikin tuloslistoilla heikommilla sijoilla kuin missä hänet on totuttu tällä kaudella näkemään. Mutta mikä tärkeintä, vauhti löytyi juuri silloin kuin sitä tarvittiin ja Morais kiilasi itsensä Superpole2-aika-ajoissa toiseen lähtöruutuun ja pääsi starttaamaan itse kilpailuun ensimmäisestä rivistä tallikaverin vierestä. Sunnuntain kilpailuun siis päästiin lähtemään historiallisista, ja parhaista mahdollisista lähtökohdista.

Itse kilpailussa molemmat kuljettajat saivat mainion lähdön, ensimmäiseen kurviin tultiin Moraisin johdolla, Tuulin pitäessä kakkospaikkaa. Kärkimies vaihtui kisan alkukierroksilla tiuhaan, sekä Morais että Tuuli kävivät johtamassa letkaa useampaankin otteeseen. Kilpailun vanhetessa Tuuli otti johtopaikan itselleen ja piti muut kuljettajat takanaan koko kilpailun loppuun saakka. Ruutulipulle ensimmäisenä ehtinyt Imatralainen otti uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton World Supersport luokassa. Sheridan Morais oli lopputuloksissa kahdeksas. Maailmanmestaruuspisteissä Morais säilytti kolmannen tilansa, Tuuli nousi monta pykälää ollen Ranskan jälkeen seitsemäs.

Voittaja Tuuli antoi erikoiskiitoksen tiimin onnistuneelle rengastaktiikalle. “Teimme jälleen oikean valinnan renkaiden suhteen, aivan kuten eilen aika-ajoissa. Tämä kilpailu on paras koskaan ajamani, iso kiitos tuesta ja horjumattomasta uskosta minuun!” Tuuli iloitsi.

Tiimipäällikkö Vesa Kallio antoi kiitoksen takaisin Tuulelle: “ Niki ajoi todella järkevästi koko viikonlopun. Teimme viime vuotisen kokemuksen perusteella eri rengasvalinnan kisaan kuin useat kärkikuljettajat. Se kannatti, Niki pystyi kontroloimaan kisaa hienosti. Olen todella tyytyväinen Nikin puolesta tästä voitosta ja takaisin saadusta itseluottamuksesta ajamiseen.”

Seuraava osakilpailu ajetaan Espanjan Jerezissä 22. lokakuuta.

 

Eemeli Lahti tiukassa menossa. Kuva Jos Jessop

Eemeli Lahti tiukassa menossa. Kuva Jos Jessop

Eemeli Lahti voittoon Assenissa

Eemeli Lahti puolestaan ajoi eilisen kuudennen sijan jatkeeksi voiton Assenissa: "Ladies and Gentlemen: Assen BSB Supersport Feature race winner #22, Eemeli Lahti!"

Lauantain rankkasateen jälkeen 777RR HRP Suzukin Eemeli Lahti sai toivomansa kuivan kelin kilpailun sunnuntaille ja nosti itsensä yhdeksännestä lähtöruudusta BSB Supersport -luokan voittoon.

Yhdeksännestä ruudusta sunnuntain BSB Supersport -luokan kilpailussa startannut Eemeli Lahti ajoi jännittävien vaiheiden jälkeen ruutulipulle ensimmäisenä. Kahden ensimmäisen kierroksen aikana Lahti oli nostanut itsensä jo viidenneksi. Kärkikuljettajat ajoivat erittäin pienillä eroilla ja käytännössä samoja kierrosaikoja. Kilpailun loppuvaiheessa Lahti alkoi kiristää tahtia ja taisteli itsensä vastustamattomasti voittoon.

– Viikonloppu sujui nousujohteisesti. Vaikka kuivaa rata-aikaa oli todella vähän, löysimme onneksi pyörään sellaiset säädöt, että Eemeli pystyi haastamaan kärkikuljettajat, ja sen hän teki parhaalla mahdollisella tavalla, pohti tiimipäällikkö Joni Hannula.

– Tein yliyrittämällä kilpailun alun itselleni hieman turhan vaikeaksi, minkä seurauksena oli muutama virhe ensimmäisillä kierroksilla, Lahti totesi.

Lahti oli kuitenkin huomannut perusvauhtinsa olevan riittävä kärjen kiinni ajamiseen. Oman ajon rauhoittamisen jälkeen kärkikuljettajat olikin ajettu nopeasti kiinni.

– Siitä alkoi maaliin saakka jatkunut raivokas taistelu sijoituksista. Viimeiseen mutkaan tullessani minulla ei ollut mitään käsitystä, kuinka lähellä takana tulevat ovat, joten siihenkin oli painettava aivan täysiä. Seurauksena oli pieni tilanne, kun keula pohjasi ja pito irtosi, mutta kukaan ei ehtinyt ohi, vaikka vedin vähän leveäksi, Lahti kertasi.

– Eli kilpailuhan meni ihan jees. Tai no, vähän paremminkin kuin ihan jees, Lahti nauroi tyytyäisenä.

– Haluan välittää isot kiitokset kaikille yhteistyökumppaneillemme. Ilman heitä olisi tämäkin voitto jäänyt saavuttamatta, Lahti kiitti.

– Töitä Eemeli sai jälleen tehdä hartiavoimin. Sen verran kilpailun aikana on tullut osumia, että pyörän katteet ovat aivan palasina, tiimipäällikkö Hannula kertoi.

Kun BSB Supersport -sarjasta on ajettu 11 osakilpailua, joista Lahti on osallistunut kuuteen, on hänen sijoituksensa sarjassa yhdeksäs. BSB-sarjan seuraava osakilpailu järjestetään 13.-15. lokakuuta, kun sarja palaa Brands Hatchiin BSB-finaaliin merkeissä.

Edit 2.10 klo 9.21. Lisätty Eemeli Lahden tiimin kisatiedote sekä Kallio Racingin tiedote.