Uutinen selvitystyöstä on ollut tarpeeksi kiihdyttämään keskustelua Ranskassa. Tutkia valmistaa belgialainen SecuRoad, ja se myy NK7-tutkaa, joka on kätketty normaalilta kadunvarsi- tai kiinteistöroskikselta näyttävään pönttöön.

SecuRoad on esitellyt autoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden nappaamiseksi kehittämäänsä järjestelmää Ranskan VTT:tä vastaavalle organisaatiolle. Sikäläinen media on ollut sitä mieltä, että tämä sertifikaatiovaihe edeltää NK7-tutkien saapumista maan teille. Viranomaiset kuitenkin kieltävät väitteen muodollisesti.

Tutka on ohikulkijalle käytännössä näkymätön tai huomaamaton, ja niitä on Belgian teillä jo 15, pian 40. Tutkien läsnäolon on hyväksynyt Belgian poliisi vaivihkaa. Sikäläisen poliisin kommenttien mukaan laitteella on mahdollista viedä nopeuksien mittaaminen uusiin paikkoihin. Lisäksi se on aiempia tehokkaampi, koska se on "lähes näkymätön käyttäjille".

Eikä ihme. Sen lisäksi että tutkaa on vaikea huomata, se ei myöskään käytä kuvauksessa salamaa, koska kuvaaminen tapahtuu infrapunateknologian avulla. NK7 voi myös seurata liikennettä molempiin suuntiin ja jopa kuutta kaistaa samalla kertaa. 

Ranskalainen Motomag suhtautuu epäillen viranomaisten vakuutuksiin siitä, että roskapönttötutkaa ei olisi tulossa maan nopeusvalvontaan mukaan. Yksi syy epäilyihin on maan tavoite lisätä sakkotuloja yksityistämällä autoilla tapahtuva nopeusvalvonta.

Aiheesta aiemmin: Ranskassa yksityistetään tunnuksettomilla autoilla tehtävä nopeuskameravalvonta