Australialainen R.M.Williams on ryhtynyt yhteistyöhön pariisilaisen moottoripyörien kustomointipajan Blitz Motorcyclesin kanssa luodakseen tälle oman moottoripyöräasu- ja saapasmallikokoelman. Yhteistyön osoitukseksi Lontoossa Harrodsilla on lokakuun ajan näytillä scrambler-moottoripyörä, joka heijastaa molempien osaamista. Se tekee samalla kunniaa perinteiselle käsityötaidolle sekä R.M.Williamsin intohimolle käsintyöstettyä nahkaa kohtaan ja on viittaus australialaisiin kuljettajiin, jotka paimensivat moottoripyörillä karjaa Australian laajoilla takamailla.

Paimennustyössä käytettyjä pyöriä nimitettiin sanalla "drover", joka tarkoittaa karjakoiraa. Monet näistä drovereista olivat vanhanaikaisia ja varustettu rinnakkaiskaksisylinterisellä moottorilla.

Lehmännahkaiset Scrambler-bootsit.

Saadakseen oman pyöränsä näyttämään scramblerilta, jolla selviäisi myös australialaisessa takamaastossa, Blitz on matkinut drovereiden pyöriinsä 1950-luvulla tekemiä kustomointeja. Pyörän runkoa on madallettu, ja nappularenkaat parantavat käsiteltävyyttä hiekalla ja autiomaassa yhtä hyvin kuin ruohoaavikoillakin. Scrambler-tyylin täydellistämiseksi pyörään on asennettu track-ohjaustanko.

R.M.Williamsin osalta kyse on Craftsman Collaboration Seriesin ensimmäisestä toteutuksesta.

– Tässä projektissa viedään huippuun asti scramblereiden ja drovereiden henki, toteaa R.M.Williamsin markkinointijohtaja Mathew Hayward. – Tämä yhteistyö on seikkailullisuuden ja käsityötaidon manifestaatio.

Krokotiilinnahkaa.

Osta pyörä, bootsit kaupan päälle

R.M.Williams on antanut hankkeelle eloa tuomalla myyntiin kaksi eri versiota heidän alkuperäisistä moottoripyöräbootseistaan vuosimallia 1993. Scrambler-bootsit saa joko pähkinänruskeana krokotiilinahkaisena versiona, hinta vaatimattomat 5669 euroa tai sitten mustasta uusseelantilaisesta naudannahasta valmistettuna 705 euron hintaan. Saappaitten kokoamisessa on 85 eri käsityövaihetta.

Scrambler-bootseja heijastellen Blitzin tekemässä moottoripyörässä on samaa eksoottista pähkinänruskeaa krokotiilinnahkaa satulassa, kahvoissa ja tankin koristenauhoissa. Kaikki nämä on valmistanut Adelaidessa Australiassa toimiva R.M.Williamsin tehdas. Uniikki-Scramblerin hinta on noin 45 000 euroa paikan päällä. Hintaan sisältyy pari krokotiilinnahkaisia Scrambler-saappaita.

Krokotiilinnahkainen istuin ja metallinen yhteistyölogo.

Asiasta kertoi ensin Morebikes. Lisätietoja R.M.Williamsin ja Blitz Motorcyclesin sivuilta.

Blitz Motorcyclesin takana on kaksi kaverusta, Fred Jourden ja Hugo Jezegabel. Tyypillistä heidän rakentamilleen pyörille on se, että ne myydään suusta suuhun -periaatteella liike-elämän ammattilaisille ja sellaisille motoristeille, jotka haluavat nauttia omanlaisestaan ajamisesta. Kiireettömästi ja pieniä teitä kierrellen.

Krokotiilinnahkaiset hihnat.

Kaksikon rakentamat pyörät ovat ikäänkuin kokonaan oma maailmansa, joka eroaa totaalisesti perinteisestä kustomoinnista ja custom-pyörien rakentamisesta. He ovat tavallaan uudenlaisen moottoripyörärakentelun airuita olkoonkin, että pyörät, joita he käyttävät aihioina ovat 60-80-luvun BMW:itä, Hondia ja Kawasakeja.

Tyyli on kunnianosoitus moottoripyöräilyn kulta-ajalle, jota kaksikolle edustaa vahvimmin Steve McQueenin kulttidokumentti 'On Any Sunday'.

Lisää aiheesta: Blitz Motorcycles rakentaa uniikkeja retropyöriä Pariisin sydämessä

On se aika karu ja uskottava.

Katso myös video Blitzin ja R.M.Williamsin yhteistyöstä alla.