– Ajatus eri lajeja yhdistävästä naisten leiristä on pyörinyt päässäni jo muutaman vuoden, sillä tälläiselle only women -konseptille on ollut selkeä kysyntä. Viime vuosina uusien harrastajien tuleminen motocrossin ja enduron pariin on ollut todella vähäistä, pääosin lajin ulkopuolisista asioista johtuen, yleisellä tasolla mitattuna jos otetaan aivan nuorimmat juniorit pois laskuista on vuosittain uusia harrastajia tullut lajiemme pariin vain kourallinen. Ilokseni olen kuitenkin huomannut että naisten sekä nuorten tyttöjen harrastajamäärät ovat viime vuosina kasvaneet jopa räjähdysmäisesti ja samanlainen trendi on ollut havaittavissa muissakin Pohjoismaissa.

Halusimme tarjota mimmeille leirin jossa laadukas ja monipuolinen koulutus yhdistetään ryhmähenkeä kasvattavaan toimintaan ja sitä kautta oppimisen lisäksi luoda uusia ajokaverisuhteita eri puolilta Suomea saapuvien kuskien välille. Leirimme huipentui sunnuntaina tehtävärataan joka suoritettiin 3 - 5 hengen ryhmissä. Tehtävärata pakotti mimmit kommunikoimaan keskenään ja menestykseen vaadittiin saumatonta tiimityötä, jossa mikään yksittäinen ominaisuus ei taannut menestystä, kertoo leirin järjestelyistä vastannut Juuso Valtakari 24MX:ltä.

Treeni-intoa.

Treeni-intoa.

Vaikka suurin osa leirillä olleista kuskeista ei tähtääkään lajin huipulle, tuli yksi asia selväksi: tarve koulutukselle ja halu oppia on suuri. Kysyntää siis on, mutta tarjonta on todella vähäistä, varsinkin eteläisen Suomen ulkopuolella. Leiriläisiä kannustettiin kasaamaan muutaman mimmin porukoita ja olemaan yhteydessä paikallisiin moottorikerhoihin ja pyytämään heitä yhdessä kerhojen aktiivikuskien kanssa järjestämään pienempiä koulutuspäiviä.

– Jokaisesta aktiivisesta suomalaisesta moottorikerhosta löytyy kuskeja jotka pystyvät vetämään muutaman tunnin koulutuksen läpi pienelle ryhmälle. Naisten tarve ja halu on nyt osoitettu suureksi, haluammekin kannustaa kaikkia kerhoja aktivoitumaan ja yhdistämään kouluttajat koulutettaviin. Tässä on erittäin oivallinen tapa kärkeen tähtääville kuljettajille kerätä hieman lisää pääomaa kauden budjettiin, sillä naisten palautteen mukaan laadukkaasta ja eteenpäin vievästä koulutuksesta ollaan valmiita maksamaan, lopettaa Valtakari.